CDRW drive and DVD drive have stopped working! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2005, 07:19 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default CDRW drive and DVD drive have stopped working!

Hey, could anyone suggest a solution?

Symptoms are as follows:

CDRW starts to write, but the green led on the front turns red after two minutes.
Then the DVD drive packs in, WMP 10 recognises the Album name, but refuses to play it. No error messages come up.

I figured its not the ide cable because it's registering the CD is there.

Also, about two months ago my ps2 ports stopped working on my motherboard, I now use a usb keyboard and mouse.

Also, my PSU died a month after that, which I replaced hassle free.

My CDRW is a Philips 5200 and my DVD drive is an ASUS

Any ideas?

Yours gratefully, Mike
__________________

onaminimission is offline  
Old 08-01-2005, 07:35 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

try uninstalling them and rebooting

if you are on win XP do this.

Mycomputer> properties > hardware > device manager > DVD/CD Rom drives > right click on the drives uninstall them and reboot.

Once the pc has rebooted it will reinstall the drivers and see how u go from there.
__________________

__________________
Sprooty is offline  
Old 08-01-2005, 07:38 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

What kind of motherboard is this, and who built this PC?
DJ-CHRIS is offline  
Old 08-01-2005, 07:48 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default

Hi, it's an ASUS motherboard, not sure what model it is though. I built it around 2 years ago, and it worked fine for a while but it's starting to show its age. I'll just have a crack at that idea Sprooty, cheers
onaminimission is offline  
Old 08-01-2005, 07:58 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
Default

It's writing now, but the led has lit up red again, it didn't use to do that, it may just be broken but I reckon it's the motherboard dying slowly
onaminimission is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.