cd-rom problem - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-05-2004, 03:37 PM   #11 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 807
Default

Make sure it's jumpered correctly as Master if it's the sole device on IDE 2. If it's on IDE 1, make sure it's set to Slave. If that does not work, swap out the cables w/ a known good one and see if that works.
__________________

Lone Wolf is offline  
Old 08-05-2004, 04:28 PM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 54
Default

did that still nothing but thanks for the idea lone
__________________

__________________
mmmmmm Easton Classic
Droot is offline  
Old 08-05-2004, 05:01 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 807
Default

Droot depending on how badly you wanna get this working, I have another suggestion.

You could set it as 'Slave' device on IDE 1. Go into your system BIOS and instead of booting to the HDD, have it boot from the CD-ROM first. Reboot the system with a bootable CD like Win98/W2K/ XP... if the system boots to the CD properly, you then know atleas the CD drive is working properly and narrow it down the problem to IDE channel 2 or the Cable.

The other thing is that I noticed on Lite-On's website that there is a firmware update for your model. You can get it here:

http://www.liteonamericas.com/us/download_cdrw.htm
Lone Wolf is offline  
Old 08-05-2004, 05:55 PM   #14 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 54
Default

lone you saved me i set it as a slave and booted up on my xp disc and it worked. so thank you very much

Happy Droot
__________________
mmmmmm Easton Classic
Droot is offline  
Old 08-05-2004, 06:44 PM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 807
Default

W00t!! W00t!!... great persistence and nice job gettin it fixed. Now that you got it to work/recognized in Windows, you probably will not need to flash it, although you could if you wanted to. Look at that website again and see if it lists the updates contained in the flash.
Lone Wolf is offline  
Old 08-06-2004, 09:52 AM   #16 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 54
Default

yep thx to both of you with out the help i would hnot have been able to play doom 3 last night. but i did and its great.

*throws party for lone and placebo
__________________

__________________
mmmmmm Easton Classic
Droot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.