Cd-rom/ Explorer locking up when loading discs - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-24-2004, 09:40 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3
Default Cd-rom/ Explorer locking up when loading discs

Ok here is my problem. I insert a disc into the cd-rom. Then as I open My computer/Explorer it shows a blank screen. The icons will show up only after I eject the CD. Thanks for your time system specs are as followed.

OS: XP pro
DVD-R: Sony DRU-530a
Chip: AMD 3000+ Barton
MB: Soyo dragon KT400 ultra
Video: GeForce 6800 GT OC 256 x8AGP
Memory: Curical PC3200 400DDR 2x512mb
HDD WD 40 gig 7200rpm 8mb cache
HDD WD 200 gig 7200rpm 8mb cache

Thanks -DC
__________________

Dreamcruz is offline  
Old 11-24-2004, 09:48 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,172
Send a message via AIM to Win2kpatcher
Default

That usually happens when the CD-ROM drive is busy trying to read that data on the CD, but is having difficulties doing so. I would try another disc and see if this still occurs and if it does try another CD-ROM drive and see if the problem is still present.
__________________

Win2kpatcher is offline  
Old 11-24-2004, 09:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3
Default

It happens on both cd-roms and continues until I eject the cd-roms. I have tried new discs old discs just bought a new game and can't load it because of this issue


Thanks -DC
Dreamcruz is offline  
Old 11-24-2004, 10:27 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

How long are you waiting?.. Typically an autorun comes up asking you how to want to use this media, using an audio type of program, burning software, etc... This will in essence lock up explorer until it's finished reading the media, so that's why I'm asking how long you're waiting...
Demalii is offline  
Old 11-24-2004, 10:31 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3
Default

Well It hangs a long time to the point where I start seeing stars. Here are a few pics of my props

www.dreamcruz.com/IDE1prime.JPG
www.dreamcruz.com/IDE2second.JPG

Let me know if you see something wrong I thought I had them all set to DMA.

Thanks -DC
Dreamcruz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.