CD-Rom Driver Query. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-23-2004, 10:21 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5
Default CD-Rom Driver Query.

Hello All?

I have a Windows XP pc that had some troubles recently so I peformed a Windows overwrite. This sorted the problems out but now the CD-Rom device is queried in the Device Manager.

I have installed a second CD-Rom drive but the same thing happens. I have removed the devide both in normal mode and safe mode and when Windows boots back up, it queries the driver install.

Stuck!

Any suggestions.....
__________________

Angus is offline  
Old 06-23-2004, 10:46 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 87
Default

IDE driver issue? Maybe get a different ide cable? Try a different ide slot on the mobo?
__________________

__________________
Current Computer Specs
Athlon XP 2200+ (266 FSB)
Asus A7N8X-E Deluxe
1GB Corsair PC2700 C2 Pro Series (2x512)
Thermaltake 11+ HSF
Asus GeForce 4 Ti4600 128mb
420 Antec TruePower
4x Plextor DVDRW
Soundblaster Live 5.1!
120gb Maxtor SATA 7200rpm
60gb Maxtor ATA/133 7200rpm

Currently building a new one (ETA July/August)
archon45 is offline  
Old 06-23-2004, 11:01 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5
Default

Thing is....this drive worked fine before the the over write! Obviously the drive works fine as the files installed ok from the CD.

Have played around with drivers.....??
Angus is offline  
Old 06-23-2004, 11:30 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 87
Default

Does your motherboard have IDE specific drivers to help it run? CDRom drive have any drivers that come with it? I know my motherboard didnt allow me to use any devices until I installed the nForce 2 drivers it came with. Not sure why but thats how it finally let me use my dvd writer and zip drives. Other than that I am at a loss for what the problem could be
__________________
Current Computer Specs
Athlon XP 2200+ (266 FSB)
Asus A7N8X-E Deluxe
1GB Corsair PC2700 C2 Pro Series (2x512)
Thermaltake 11+ HSF
Asus GeForce 4 Ti4600 128mb
420 Antec TruePower
4x Plextor DVDRW
Soundblaster Live 5.1!
120gb Maxtor SATA 7200rpm
60gb Maxtor ATA/133 7200rpm

Currently building a new one (ETA July/August)
archon45 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.