CD-R /CD-RW media speeds - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-16-2003, 01:06 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 146
Question CD-R /CD-RW media speeds

What's the significance of the CD-R or CD-RW speeds listed on the media? I have a CD-RWs that is multi-speed 1x,2x,4x! It says "Designed for optimum performance in these speed CD-RW writers"...

Does that mean they can't be written at any higher speed than 4x? Will they have burn errors with higher speed drives?

Just wondering...
__________________

__________________
\"To Err is human, to really foul things up requires a computer\"
Zagadka is offline  
Old 03-16-2003, 02:35 PM   #2 (permalink)
<a href="http://www.tech-forums.net/pc/f109/folding-home-guide-223396/" target="_blank"><img src="http://img190.imageshack.us/img190/4127/110ad0n.png" /></a>
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,765
Send a message via ICQ to Ecniv Send a message via AIM to Ecniv Send a message via Yahoo to Ecniv
Default

Most burning software will not let you write any faster than the maximum speed the media allows.
__________________

__________________
\"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I\'m not sure about the former.\"- Albert Einstein (1879-1955)

Ecniv is offline  
Old 03-17-2003, 06:51 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 287
Send a message via AIM to neb1211 Send a message via Yahoo to neb1211
Default

i have had problems when burning at a higher speed than the media is rated for. It will burn just fine but then when i would try to read from the cd that i just burned it was all messed up and wouldn't read the cd to well.
__________________
~ Nick
Owner of Maximum CPU and MaxCPU Hosting
neb1211 is offline  
Old 03-17-2003, 01:17 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 146
Default

I had the same problem too...
it burnt it well but the data wouldn't show up.When I saw the size it showed it corectly...but the files and folders were not seen..
__________________
\"To Err is human, to really foul things up requires a computer\"
Zagadka is offline  
Old 03-17-2003, 04:14 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 500
Default

E, and MB are dead on,,, the software should detect the speed,,

my question,, where did you get those cd's?? I havent seen burn speeds like that for a few years??

Maybe buy new(er) cd-rw's and avoid the whole issue,,, the medium is the master

cheers,
__________________
Crash Abbott
MCSE, MCP+I, A+

\"You\'re the Disease, and I\'m the Cure!\"
CrashAbbott is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.