CD-Drive Hardware Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-17-2005, 12:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to Bluebones Send a message via Yahoo to Bluebones
Default CD-Drive Hardware Problem

I recently noticed after trying to install Rainbow Six: 3, that my CD-Drive (Samsung CD-ROM SC-148C) is not working properly. I shut down the computer and made sure all the wires are plugged in correctly, and they were. I restarted and nothing changed. I opened up the Device Manager (Using Windows XP Home), and saw the CD-Drive listed with the ! inside the yellow circle next to it. When you open up the Properties, it says: "Windows successfully loaded the device driver for this hardware but cannot find the hardware device. (Code 41)". I have no idea what this means. I don't know what to do at this point, and really need some help.

No CD's came with this CD-Drive.

It has worked before.

I have a spare CD-Drive waiting in the machine (just not plugged up).
__________________

Bluebones is offline  
Old 04-17-2005, 02:24 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to Bluebones Send a message via Yahoo to Bluebones
Default

Please? I really need help. =(
__________________

Bluebones is offline  
Old 04-17-2005, 03:25 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
uzi9mm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Horseheads, NY
Posts: 2,553
Default

Make sure that everything is plugged in correctly. Also make sure that the red part of the IDE cable is in the upper right hand corner. Also make sure that the jumpers are set accordingly.
__________________
INTEL i7 930
ASUS P6X58D
3x2gb Corsair Dominators
EVGA GTX 480
CORSAIR 850-HX
uzi9mm is offline  
Old 04-17-2005, 03:32 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to Bluebones Send a message via Yahoo to Bluebones
Default

I'm pretty sure it's plugged in right. Two wires, one's a power cable, the other one's the data cable. Red wire of data cable in top-right... I'm going to try connecting to my spare drive and see if that works.
Bluebones is offline  
Old 04-17-2005, 03:46 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to Bluebones Send a message via Yahoo to Bluebones
Default

Just installed the alternative drive. Same error. So that means it's not the CD Drive. As I said before, it's worked before. It was all hooked up by professionals, however, and I don't know exactly how the cables go. I havn't messed with them though. Could someone hook me up with a diagram?

I'm using an A7N8X-E Deluxe ASUS motherboard.
Bluebones is offline  
Old 04-17-2005, 04:18 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 12
Send a message via AIM to Bluebones Send a message via Yahoo to Bluebones
Default

Found a diagram. =)

http://usa.asus.com/prog/spec.asp?m=...luxe&langs=09#
__________________

Bluebones is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.