can't get into BIOS... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-24-2007, 10:04 AM   #21 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

Hmmm...this is weird. Luckily I had some spare ram sticks. Popped it in, and it booted it up fine. I got into the BIOS, loaded the defaults, and it's fine. Now the weird part, is that, the ram that was taken out before, works in another computer I have. Anyway thanks to all you guys, especially baronvongogo.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-24-2007, 10:08 AM   #22 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

no problem it was most likely the timings for the RAM in the BIOS or even the voltage some mobos don't like ram that's voltage is above 1.8 i think. Could update the BIOS still using @BIOS and then retry the ram it might have been a fixed in a later version.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Old 01-24-2007, 10:09 AM   #23 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

But I don't get why, it has worked for months before, and decided not to work yesterday. Also one of the spare ram sticks I had, match the ones I removed....speed and timings.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 01-24-2007, 10:12 AM   #24 (permalink)
Master Techie
 
baronvongogo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom, Warrington
Posts: 2,756
Default

hmmm.. possible they overclocked by accident using software? the BIOS certainly didn't like something that went on..just one of those weird things to pin point.
__________________

__________________
baronvongogo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.