Can you roll back to DX10 from DX11? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-18-2010, 02:52 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Question Can you roll back to DX10 from DX11?

I have windows 7 64-bit and got a new video card, gtx 470. I heard that DX11 can cut down performance a bit/still needs some tweaking, is there any way I can get DX10 running instead? I have been searching all over google for a download or something... nothing... A link would be GREAT! Thanks always tech-forums!
__________________

__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 07-19-2010, 08:22 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Can you roll back to DX10 from DX11?

Just disable the DX11 features in the games options.
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 07-19-2010, 12:32 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Can you roll back to DX10 from DX11?

How would I do that in a game like bad company 2 or APB? I feellike with my specs (in sig plus a gtx470) I should have more than 30-38 fps in bad company 2, vsync off). Is it true dx11 kills performance at the moment?
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 07-19-2010, 07:08 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Can you roll back to DX10 from DX11?

Your card should be able to play BC2 at the "High" settings. I don't play either of those games to give you advise on the exact setting to try. Have you tried the new Nvidia 258.98 drivers yet? NVIDIA DRIVERS 258.96 WHQL

The biggest issue I see with your system is the dual-core cpu. Most newer game will utilize 4 cores if there available and it helps. Plus the extra cpu power helps the video card develop more video bandwidth. Even with your cpu at 4GHz I think it's causing a bottleneck. An i5 750 would make a believer out of you. I went from a QX9650 to my i7 920 and the saying the difference was noticeable is an understatement.

Some features of DX11 will cause a lose of frames. That happens with every new version of DX and the new features that come with it. If the game your playing has a option (DX11) for Advanced Depth of Field you should try disabling it as it will impact the system pretty harshly.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 07-20-2010, 01:09 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Can you roll back to DX10 from DX11?

haha my signature needed to be updated, not running 4ghz anymore, stock 3ghz now. I will give those new drivers a shot. I havnt seen any advanced depth of field options in either APB or bad company 2. Keep in mind I only run these at 1360x768 resolution on my hdtv. I would LOVE to get a new motherboard, but then I would need new everything, dont have the money for that and probably wont until next summer or if I win the lottery lol. hmm I just expected more out of my pc :/
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DX11 vs DX10 vs DX 9 *PICS* Wildside New Technology and Products 8 11-23-2009 02:02 PM
ATI's DX11 GPU not till November philbar71 New Technology and Products 24 07-25-2009 09:11 PM
FarCry 2 DX9 vs. DX10 Image Quality Osiris PC Gaming 0 12-08-2008 06:32 PM
FarCry 2 DX9 vs. DX10 Performance Osiris PC Gaming 9 12-02-2008 04:10 AM
System clock roll back non working programs whitedove Microsoft Windows and Software 4 07-12-2007 10:11 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.