Can someone please explain scsi - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-13-2004, 12:01 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default Can someone please explain scsi

Im not really understanding what this means when it comes to harddrives. Cuz i have been looking at some 15k rpm hard drives and they are scsi? i understand raid, however im confused does the motherboard have to say scsi compatible or something?

thanks
kevin
__________________

__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-13-2004, 12:19 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 74
Send a message via ICQ to bad-dog
Default

OK SCSI are ofcourse very high speed hard drives as well as expensive first of all they get to15k RPM as you noticed but they require a SCSI PCI card as well which is expensive it is like RAID, ATA, SATA it is a connection for very fast hard drives.
__________________

__________________
PC Specifications
OS:
Dual Boot
Windows XP Professional
Windows Server 2003
PSU:
Antec 550W
MoBo:
Abit IC7-MAX3
CPU:
P4 2.8 HT 800FSB Prescott OC to 3.1
RAM:
Samsung 512 x 2 PC3200 (Dual Channel)
VGA:
ASUS FX5600 Video Suite
HD:
WD 200G SATA
CD-RW + DVD:
LG Combo x16/52x32x52
Monitor:
LG 19\" Professional Series
bad-dog is offline  
Old 04-13-2004, 01:45 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 527
Default

okay well what would i need to make it work? I am looking at the ASUS K8V SE Deluxe Motherboard so what would i need to hook the scsi harddrive to it?
__________________
P4 2.26 ghz, Intel d850emv2 mobo, 768mb of pc800, sony 4x dvd-rw, teac burner, nvidia ti4600 graphics, enermax 330watt ps
4 silent uv fans, cold cathodes in full tower antec case, round ide cables

SOny vaio 2.66 ht ghz modded into raidmax case with green cold cathodes.
P4 2.8ghz HT, 512mb ddr, Intel KD865gbfl, onboard video, raidmax case, blue cathodes, round ide, loomed wires, 4x dvd burner, wd sata 80gb hard drive
Intel d865perl, 2.8ghz northwood, antec sonata, wd caviar 20gb, Corsair 512mbx1 for now. 380watt psu, ati 9600, dvdrom cdrw floppy in black too match case
mrzeeedler is offline  
Old 04-14-2004, 09:36 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 74
Send a message via ICQ to bad-dog
Default

Yep all you need is a free PCI slot you connect a SCSI contoller to it but keep in mind they are kind of expensive atleast the fast once
__________________
PC Specifications
OS:
Dual Boot
Windows XP Professional
Windows Server 2003
PSU:
Antec 550W
MoBo:
Abit IC7-MAX3
CPU:
P4 2.8 HT 800FSB Prescott OC to 3.1
RAM:
Samsung 512 x 2 PC3200 (Dual Channel)
VGA:
ASUS FX5600 Video Suite
HD:
WD 200G SATA
CD-RW + DVD:
LG Combo x16/52x32x52
Monitor:
LG 19\" Professional Series
bad-dog is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.