Can I upgrade my processor? - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-01-2007, 07:03 PM   #21 (permalink)
Super Techie
 
Snake91839's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: St. Louis
Posts: 471
Default Re: Can I upgrade my processor?

lol, yeah, I'm pretty sure that you could put a Core 2 on there, not positive, but it looks like you can.


If I could get someone to confirm that for me, I'm not much of an Intel person
__________________

Snake91839 is offline  
Old 06-01-2007, 07:09 PM   #22 (permalink)
Lord Techie
 
Kharn's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7,638
Default Re: Can I upgrade my processor?

Yhea I would need confirmation of that before I l put that kind of cash down on a new processor. I just hope that some one wades in on the subject.
__________________

__________________
Visit this and do something for the world!
www.hackersforcharity.org

Want to do even more? Take a look here and join the fight on human trafficking.

Hear and you forget, see and you remember, do and you understand.

Kharn is offline  
Old 06-01-2007, 07:09 PM   #23 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 422
Send a message via AIM to Kubel
Default Re: Can I upgrade my processor?

You can probably go to a P4 dual core, but you need to check with your bios to see if its doable. Also go to HPs web site and check the specs for your particular model. Below are some links that are related to your system specs.


HP and Compaq Desktop PCs*-* Motherboard Specifications, RC410-M (Asterope)*

Radeon™ Xpress 200 for Intel® - Specifications


Your best bet is to live with the P4, since the cost to upgrade isn't worth it in comparison to getting a brand new system.
__________________
For I am not ashamed of the gospel of Christ: for it is the power of God unto salvation to every one that believeth
~Romans 1:16
Kubel is offline  
Old 06-01-2007, 07:15 PM   #24 (permalink)
Lord Techie
 
Kharn's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7,638
Default Re: Can I upgrade my processor?

What one is faster:-

The Pentium D 900 series Dual Core (Presler) {I am guessing this one}
OR
The Pentium D 800 series Dual Core (Smithfield)

Interesting side note the real place Prescot is just 5 minutes down the road from me </ pointless trivia>
__________________
Visit this and do something for the world!
www.hackersforcharity.org

Want to do even more? Take a look here and join the fight on human trafficking.

Hear and you forget, see and you remember, do and you understand.

Kharn is offline  
Old 06-01-2007, 08:06 PM   #25 (permalink)
Console Gamer
 
Ronnie's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: N. Carolina
Posts: 2,716
Default Re: Can I upgrade my processor?

if i were you i would get something like the Pentium d 945 my dad uses one and it is a pretty nice cpu
__________________
Ryzen 7 1700 / Gigabyte AB35
Deepcool Captain 240EX
32GB HyperX DDR4 / Corsair 750watt
Red Devil 480 / Corsair R270
Sandisk 960GB SSD / 2x Seagate 8tb, 2x WD 4TB
Ronnie is offline  
Old 06-01-2007, 08:45 PM   #26 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: Can I upgrade my processor?

Quote:
Originally Posted by TheEnd187 View Post
AnandTech: Intel Dual Core Performance Preview Part I: First Encounter

as you can see the EE is more than just a unlocked p4 and better han a Pentium D
i doubt he wants to pay 1100$ for an outdated processor
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 06-01-2007, 09:05 PM   #27 (permalink)
Lord Techie
 
Kharn's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7,638
Default Re: Can I upgrade my processor?

To tell the truth I just want my one of my Bedroom comp to be faster so if I can fit a new processor I will do that.
__________________
Visit this and do something for the world!
www.hackersforcharity.org

Want to do even more? Take a look here and join the fight on human trafficking.

Hear and you forget, see and you remember, do and you understand.

Kharn is offline  
Old 06-02-2007, 01:24 AM   #28 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: Can I upgrade my processor?

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
i doubt he wants to pay 1100$ for an outdated processor
oh yeah forgot about that for that price id rather get a qx6800

Before u go conroe make sure your chipset supports it as well as your bios
TheEnd187 is offline  
Old 06-02-2007, 02:59 AM   #29 (permalink)
True Techie
 
cichlidkeeper91's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 210
Default Re: Can I upgrade my processor?

The pins would be totally different on the dual core than the P4. So having to get a new mobo.
cichlidkeeper91 is offline  
Old 06-02-2007, 03:58 AM   #30 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default Re: Can I upgrade my processor?

he has 775 not 478
__________________

TheEnd187 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM
Soon to upgrade... Dr DMoney New Systems | Building and Buying 9 05-07-2007 10:41 PM
new processor help dafunkmon Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-07-2007 07:33 PM
question about my processor socket siddanth3 New Systems | Building and Buying 10 04-27-2007 01:14 AM
Vista Upgrade? Saynt25 Microsoft Windows and Software 4 04-18-2007 04:48 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.