can i test my new case+fans without a motherbaoard????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2007, 12:04 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Question can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

hey guys,
well my situation is that i bough a case with a 90$ rebate which i have yet to receive. and i currently dont have a mobo to put it into the case. so the case is just sitting in the basement. i wanna see how the case looks when it lights up and when all the fans start to work. is it possible to do that without a mobo, or would i need a mobo to connect all the stuff for the lights and the fans. i do have a powesupply. i would use my current mob but unfortunately its a btx.
so can i see how the lights and the fans look without getting a mobo, coz i really wanna test the fan out and see that its not broken.
thansks a lot guys
__________________

__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 06-14-2007, 12:08 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

hotwire psu:connect the green line to a black ground one
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-14-2007, 12:11 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

thnax for the fast reply peter, but i didnt get what u suggested.
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 06-14-2007, 12:13 AM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

you wanna turn on the psu without a mobo right:use a paperclip to connect the green and black wire together, on the main mobo wire
Overclockers Hardware - Overclockers Hardware - How To: Test PSU Voltages
DarkVision Hardware - Howto create a test PSU
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 06-14-2007, 12:26 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
you wanna turn on the psu without a mobo right:use a paperclip to connect the green and black wire together, on the main mobo wire
Overclockers Hardware - Overclockers Hardware - How To: Test PSU Voltages
DarkVision Hardware - Howto create a test PSU
maybe, idk, all i wanted to do was to test the case fans and lights to see how they looked.is it possible?? is that the same thing as running my psu without a mobo?
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 06-14-2007, 12:40 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2006
Location: Altoona, PA
Posts: 258
Send a message via AIM to Mike9182
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

if the case fans/lights uses 4-pin molex connectors then you can just plug them in and then turn the psu on like PeterHuang913 said. But if they are 3-pin then I am not sure how you would do it.
Mike9182 is offline  
Old 06-14-2007, 12:45 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
siddanth3's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: manchester, NH
Posts: 395
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

oh i c, so if it is a 3pin connector, i think i would need a mobo right? i think so
__________________
Antec 900
P4 prescott @3ghz HT 775
ViewSonic 20.1" lcd display + Samsung SyncMaster 2253
Corsair 2x512mb ddr2 533
FoxConn M7VMX-K LGA 775
FPS 400watt
WD 640 GB + WD 320 GB
Western Digital My Book 320gb
Evga 7900 GS
Sound Blaster Audigy
Logitech Navigation Keyboard
Razer Diamondback Plasma Blue
siddanth3 is offline  
Old 06-14-2007, 12:46 AM   #8 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: can i test my new case+fans without a motherbaoard?????

no, use a 3 pin to 4 pin converter
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need spec input for new rig- triple monitor! tlharrell New Systems | Building and Buying 33 06-26-2007 01:57 PM
motherboard wont fit the case siddanth3 New Systems | Building and Buying 20 06-22-2007 03:33 PM
Need Quiet Case Fans. Rawmaterial New Systems | Building and Buying 13 05-21-2007 05:42 PM
Silenx case fans.... b1gapl Overclocking and Modding 11 05-13-2007 12:12 AM
WinXP Pro 32bit or 64 bit? ZeeLex Microsoft Windows and Software 6 04-07-2007 03:12 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.