Buying RAM - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-19-2003, 11:27 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3
Exclamation Buying RAM

I am running winME and have 64mb RAM. I want to upgrade to XP and i know that 64mb is not enough to run it. I want to know if i need 128mb or 256mb. And does anyone know where i can buy it by using a Splash Plastic pre-pay cedit card??
__________________

Qu4ter is offline  
Old 10-19-2003, 12:04 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 14
Default

128 shouldnt give you trouble and try www.microdirect.co.uk
__________________

Makaveli_786 is offline  
Old 10-19-2003, 12:26 PM   #3 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default

bah...128 would still not perform properly...well...it also depends on what you wish to do with it. I ran XP with 64 megs just to see if it could hack it...but it was able to hold for about a week before things started to mess up. I'd say stick to AT LEAST 256 if yur looking to do anything more than chat and emails.
ADZ is offline  
Old 10-19-2003, 12:40 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 112
Send a message via AIM to Zero Shift
Default

I thought the minimum system requirement for Windows XP was 64Mb or RAM.
Anyway, 256 megs is good enough for alot of things, but for high-end gaming, multitasking and the like, you need at least 512Mb of RAM to get good performance.
__________________
NZXT Guardian Case with Thermaltake PurePower 420w
FIC AU13 motherboard
AMD Athlon XP 2600+ 333FSB (Barton) with Thermaltake Silent Boost HSF
WDC 80Gb 8Mb cache 7200rpm
512Mb Kingston Dual-channel PC3200
MCP-T SoundStorm audio (integrated)
ATi Radeon 9800 Pro (it owned, until x800 and 6800)
Logitech Z-680 5.1 speaker system (integrated Dolby Digital 5.1, DTS, Pro Logic II decoding)
Logitech Cordless Elite Duo keyboard & mouse
Saitek Cyborg Evo joystick
Windows XP Pro SP1 (dont. install. SP2.)
Zero Shift is offline  
Old 10-19-2003, 01:12 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3
Default

i dont use big programs or games so will 128 be enough?
i looked at microdirect.co.uk but i couldnt find PC-100 and they dont accept Splash Plastic surely somwhere does?!?
Qu4ter is offline  
Old 10-19-2003, 01:14 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 112
Send a message via AIM to Zero Shift
Default

umm...try www.tigerdirect.com or www.newegg.com
I'd still recommend 256Mb though
__________________
NZXT Guardian Case with Thermaltake PurePower 420w
FIC AU13 motherboard
AMD Athlon XP 2600+ 333FSB (Barton) with Thermaltake Silent Boost HSF
WDC 80Gb 8Mb cache 7200rpm
512Mb Kingston Dual-channel PC3200
MCP-T SoundStorm audio (integrated)
ATi Radeon 9800 Pro (it owned, until x800 and 6800)
Logitech Z-680 5.1 speaker system (integrated Dolby Digital 5.1, DTS, Pro Logic II decoding)
Logitech Cordless Elite Duo keyboard & mouse
Saitek Cyborg Evo joystick
Windows XP Pro SP1 (dont. install. SP2.)
Zero Shift is offline  
Old 10-19-2003, 01:22 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 3
Default

those 2 sites dont accept it either
Qu4ter is offline  
Old 10-19-2003, 02:59 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 9
Default

256 meg minimun because window xp use all the memerie

but the best is a 512 ram (desactivated the swapfile)and put ajust your lcache2 of your prossesseur in the h..localmachine...

it will run fast
yonexorca is offline  
Old 10-19-2003, 03:27 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

did you say pc100? if your computer is that old it will run slow even if you do get enough memory.

i agree with the rest 256MB should be minimum for winXP. but in your case since you want to be cheap as possible go with at least 128MB, you will see a slowdown in your machine though.

i don't think anybody here knows what a splash card is. you will have to find out by searching through a search engine or ask the people who issued your card or your bank.
ekÆsine is offline  
Old 10-19-2003, 04:38 PM   #10 (permalink)
Older But Wiser
 
kboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: So. Cal
Posts: 1,041
Default

256MB, Minimum
__________________

__________________
ASUS Sabertooth 990FX
AMD FX-8150
16 GB Ram
ASUS GeForce 760 GTX


1TB Sata Seagate
100 Gig Maxtor Sata 7200 Rpm
ASUS DRW 24B3S7 ATA Optical
Windows 7 Home Premium
Dell E228WFP 22"
kboy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.