Buying new CPU + mobo vs. new videocard - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-02-2003, 06:37 PM   #11 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Yes - Seloce just popped in a light bulb.

After some researching, my old mobo happens to support PIII processors up to 1.13 GHz, so I may consider that, and buy a new videocard as well.

Thanks.
__________________

__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 05-02-2003, 07:01 PM   #12 (permalink)
the flaming hermit
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 950
Send a message via ICQ to þÄ®âÐÖx Send a message via Yahoo to þÄ®âÐÖx
Default

Haha, speaking of just upgrading one part and leaving the rest lagging behind, I had to set up a computer for a LAN party real quick and all I had available was a PII 350, so I chucked a Geforce4 ti4200 in there.. it actually runs pretty decent, I've been playing BF1942 and C&C Generals on it without too much lag
__________________

þÄ®âÐÖx is offline  
Old 05-02-2003, 07:55 PM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 604
Default

Well thats odd, there is no way that that processor can feed the card fast enough. Never seen that. I did something similar to that, with a P2 also and it just froze up a lot and lagged very bad, looks like we found an exception.
__________________
Search TF <b>before</b> posting!<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
randy is offline  
Old 05-02-2003, 08:35 PM   #14 (permalink)
the flaming hermit
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 950
Send a message via ICQ to þÄ®âÐÖx Send a message via Yahoo to þÄ®âÐÖx
Default

Yeah, it's 100% CPU-limited.. turning on AA and AF has no effect on the performance at all since the GPU is constantly waiting for the CPU to feed it more information. Plus the motherboard only supports AGP 2x, so that's another major bottleneck.
__________________

þÄ®âÐÖx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.