Burner Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-15-2003, 01:34 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 5
Default Burner Problems

Can anyone help I have a 8X/4X burner that always buffers out at 4X it should burn to 8X,

I have a AMD XP 1700
512 DDR 333
80 gig 7200rpm with 8 meg cache
also running XP
__________________

blair_cse is offline  
Old 10-15-2003, 04:31 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 5
Default

I'm burning with nero 6
and its on master.

and it even happens when i put it on an ide channel by itself
__________________

blair_cse is offline  
Old 10-15-2003, 06:35 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

I'm burning with nero 6
and its on master.

and it even happens when i put it on an ide channel by itself

Errrrrr, by master you mean on the second IDE chanel? Not as master on the Primary with your HD?

Is your media up to the speed rating (laughing)?

My best answer is buy a new drive as that must be 3-4 years old by now (even 8X is sillly thesedays), and Nero 6 with such a slow drive? Get your spending priorites in order!!!

Hardware BEFORE software EVERYTIME.
roho is offline  
Old 10-16-2003, 01:41 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 386
Send a message via ICQ to chesman Send a message via Yahoo to chesman
Default

roho, he asked for your opinion on how t fix the problem, not for you to moke him for having a slow drive. maybe he got that version of software form a a freidn or something and cant afford to buy a new drive?

We all do not have disposable incomes like you.

thank you
__________________
WinXP Pro
P4 2.5 Ghz/socket 478/400FSB/512L2
512 megs PC800 Rambus
ABIT TH7II-Raid mobo
128MB Nvidia FX 5200 Home Theatre w/TV out and Remote
80 Gig Western Digital/8mb Cache/7200 RPM\'s
20 gig Fujitsu/2mb Cache/5400 RPM\'s
48x40x48/16X Dvd/CD-Burner
chesman is offline  
Old 10-16-2003, 05:19 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 268
Default

Point taken, Chesman.

OK, what make/model is the drive (I seem to recall that some older Phillips & HP drives have probs burning at the correct speed)?

Has Nero been set at 4X by mistake? Or are you burning CDRW's as CDR's?

Is the drive showing up as in DMA mode?

Have you disabled XP's burning software (that sometimes fixes problems)?
roho is offline  
Old 10-16-2003, 05:45 PM   #6 (permalink)
f50
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 14
Default

definitely sounds like an old burner, before the buffer under-run protection was included in all drives. i'd suggest just picking up a newer drive that has buffer protection and you'll be all set. drives are getting really cheap, so not much reason not to beg for $50 or less.
__________________

f50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.