Built new PC: Doesn't post? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-17-2005, 12:45 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default Built new PC: Doesn't post?

Ok guys here's the thing. I built a new pc for my aunt, budget pc have you, used the abit va-20 mobo which I've used many times (including the va-10 prior to the va-20's release.) Im using the 2400+ sempron (if that matters.)

Basically here's the thing... At first boot it booted fine. Installed her new Windows XP Home, installed SP2, ran her updates. Installed everything there could to be installed that she needed. (Just the x-aware's/x-antivirus) I left the computer to run all night. I get a call from my brother at about 10 saying he thinks it went to hibernate or standby, so i tell him to hit the power button because the screen was black and the monitor light was no longer gree, it was yellow. So he hit it one time, nothing. Moved the mouse, hit the keyboard etc. So he held down the power for 5 seconds like always.

And now I hit the power button, all fans spin (so its not the PSU,) but nothing prompts. The monitor light never turns green, just stays the yellow. I just don't get it unless the mobo just died out of nowhere? pfft. I dunno any reasoning behind this? It didn't storm and it was on a surge protector, 1250 joules protection. I'm speachless. What a week :/
__________________

__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Old 04-17-2005, 03:01 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 849
Send a message via Yahoo to ZeroX
Default

well start from the begining.

take everything off the board except the cpu and see if you can get any kind of post. if not you might have a dead board.

your not getting kind of beep at all?
__________________

__________________
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=62\"><img border=\"0\" alt=\"Get Firefox!\" title=\"Get Firefox!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/Buttons/110x32/take.gif\"/></a>
<a href=\"http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&amp;id=0&amp;t=181\"><img border=\"0\" alt=\"Get Thunderbird!\" title=\"Get Thunderbird!\" src=\"http://sfx-images.mozilla.org/affiliates/thunderbird/thunderbird_small.png\"/></a>
<a href=\"http://my.opera.com/USERNAME/affiliate/\" title=\"Download Opera\" ><img src=\"http://promote.opera.com/small/opera88x31.png\" width=\"88\" height=\"31\" alt=\"Download Opera\" /></a>
ZeroX is offline  
Old 04-17-2005, 01:09 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 206
Send a message via AIM to NickBrown7804
Default

Thats exactly my problem except i never got anything to work at all.

I took out everything even the video card all i had in was the cpu none of the fans were plugged in and tried to power it up and nothing happened.

Dead board. Thanks a lot TigerDirect.
__________________
Sometimes I wonder if I\'m enough a nerd to do this...

Intel P4 3.6 Intel LGA775 board.
Nvidia BFG 6800 GT OC PCI-e.
Ultra 600W power supply unit.
2 80 gig Maxtor (raid0) 160 gig (bulk)
OCZ 2048MB 4200 DDR2 (2 x1024MB)
ThermalTake. Tornado primary.
19\" LG LCD
NickBrown7804 is offline  
Old 04-17-2005, 01:40 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

well there's mistake #1, why the hell did you order off TD?

return your stuff to TD and get it from www.newegg.com or www.zipzoomfly.com instead
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-17-2005, 11:07 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 42
Send a message via ICQ to vumpler Send a message via AIM to vumpler
Default

Hey guys I got the problem fixed. I replaced the cmos battery and bam back in business.
__________________
GA-K8NF-9
6800GT PCI-E
Athlon_64_3500+
Antec_True_Blue_480_PSU
Maxtor_300GB_8MB_7200RPM
2x512_pc3200 (winbond moduled)
RazerDiamondback Mouse (Best Ever)
vumpler is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.