Built a computer but it does not work - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-26-2004, 01:16 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Question Built a computer but it does not work

The computer turns on the fans spins lits come on. The hard drive light comes on and stays on. None the less there is no Picture. The keybourd lights do not come on and the optical mouse does not start. This is the 3rd MOBO. I also tried a antec 350watt psu. with no luck. I have checked all the jumpers on the hard drive and mobo. Please help

FIC 865 dynasty P4-865PE MAX II
Intel P4 2.80e GHz w/ HT
2X Crucial 512MB PC2100 CL2.5
300Watt power supply
apollo Radeon 9200se w/128mb ram also tried a working nvidia geforce 2 mx with no luck
i cant think of anything else to tell you other then i removed everything and still nothing. even tried my working pc 3200 that did not work.

This is my second computer that i have built and first time with this kind of problems

I have taken everything out and checked it twice and it should work, but it did not work. This is killing me
__________________

computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 01:25 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
Default

which fan spins? does the cpu fan spin? if not your **** is prolly burnt out, but I cant think of any other problem at the moment
__________________

block is offline  
Old 03-26-2004, 01:30 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Default

The cpu fan spins and the chip set fan spins.
computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 01:35 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Default

ya the video card is seated all the way in, but there is know fan so a cant tell. The board is prescot rdy.
computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 01:43 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Default

Ya i used spacers but i dont know about the bios update. How would a person go about up dating the bios if the monator does not show a thing not post or bios.
computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 01:48 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

i think it is your video card. try reseating the video card and make sure it is actually seated all the way down in the slot. sometimes when a video card looks like its seated it may not be. if you can still see the vertical lines or contacts at the bottom of the card it might not be all the way down.
ekÆsine is offline  
Old 03-26-2004, 02:53 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Default

no post error beeps
computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 03:17 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Default

tryed that still nothing
computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 03:21 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 9
Send a message via AIM to computerguy906
Default

I just want to say that you people are vary quick with trying to help. I have posted at other sites with almost no response. So keep up the good work.
computerguy906 is offline  
Old 03-26-2004, 06:47 AM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 70
Default

Try taking the board out of the tower and laying down on a NON-CONDUCTIVE work surface. Plug in one mem stick, CPU&fan, Video card and nothing else.
See what happens.
I read on another board about a guy that had one too many spacers on the chassis pan and shorted out the MB.
While you have the board loose, check that also.
Good luck to you.
__________________

__________________
\'DaGeek
\"Every OS sucks\"- Three Dead Trolls in a Baggie
Old computers never die...they get upgraded.
System Specs:
Depending which room I\'m in......
Home built POS...
P-3 500MHz .......
Athlon 1.1GHz.....
But they keep workin\'.....
ZeekeDaGeek is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.