Building myself a computer. - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-25-2004, 10:33 AM   #31 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,432
Default

Quote:
Originally posted by MattD4
This is pretty horrible help, that's if you're going to keep blabing back and fourth on who is the biggest newbie to the trade. The fact is, I'm the biggest newb and I need the most help. So dammit, help me instead of your *****ing, alright? As I stated before, I don't need an above average video card, caesar was right. I do however already have a decent set of speakers bought a couple months ago that I'm quite keen with. I'm more into the fact of gettting good RAM/HD/MB/Processor and Disk Drive. That's all I'm really looking for, the case I can likely find on my own. I want something that I can mod myself, or have it already come with a window..ect. Alls I need in a case is a good power supply and ample room for all my hardware.
Anyways, those of you who were trying to help, thanks.
Those of you who where *****ing, take it else wheres.
I've been trying to bloody help you, but you hadn't posted until now

Get a AMD Athlon XP 2500+, a decent mobo with an Nforce 2 chipset, an ATi Radeon 9200, a Audigy 2 sound card, maybe Logitech Z-640 speakers, 2x 256mb of DDR333 and an 80gb 7200rpm Western Digital HD.

I can't tell you anymore then that I've told you the same damn thing in my previous posts
__________________

__________________

<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">Desktop: 3.0ghz HT 800fsb P4, Chaintech 9CJS Zenith, 2x 512mb GEIL Dual Channel DDR400, 80gb 7200rpm ATA HD, Sapphire X800 XT Platinum Edition, Sound Blaster Audigy 2 ZS, Logitech Z-5300e 5.1 THX Speakers, Turbolink 420watt PSU, Black 19\" Orion Monitor, Logitech MX Duo and Win XP Home</marquee>
<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">My Wishlist: 74gb 10K SATA Western Digital Raptor...</marquee>
The Merlin is offline  
Old 04-25-2004, 01:41 PM   #32 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 517
Send a message via AIM to YourPrinter
Default

caesar would u use a celeron for video editing/ gaming or other processor heavy applications? if you wont then ur a damn hypocrite, because i wouldnt
__________________

__________________
YourPrinter is offline  
Old 04-25-2004, 02:51 PM   #33 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Default

Quote:
Originally posted by YourPrinter
caesar would u use a celeron for video editing/ gaming or other processor heavy applications? if you wont then ur a damn hypocrite, because i wouldnt
OT:
I clearly posted no gaming, or cad/cam.

Guess you don't read.

Get a life.
__________________
ap

Veni Vidi Vici

Julius Caesar
caesar is offline  
Old 04-25-2004, 05:36 PM   #34 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 517
Send a message via AIM to YourPrinter
Default

then wtfs the point of having a celeron if u can only go on the net and word... unless u run some sort of business with a budget
__________________
YourPrinter is offline  
Old 04-25-2004, 07:47 PM   #35 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,432
Default

Quote:
Originally posted by YourPrinter
then wtfs the point of having a celeron if u can only go on the net and word... unless u run some sort of business with a budget
Don't bother, let him have his Celeron, everyone knows they are usless, so arguing with him is pointless
__________________

<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">Desktop: 3.0ghz HT 800fsb P4, Chaintech 9CJS Zenith, 2x 512mb GEIL Dual Channel DDR400, 80gb 7200rpm ATA HD, Sapphire X800 XT Platinum Edition, Sound Blaster Audigy 2 ZS, Logitech Z-5300e 5.1 THX Speakers, Turbolink 420watt PSU, Black 19\" Orion Monitor, Logitech MX Duo and Win XP Home</marquee>
<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">My Wishlist: 74gb 10K SATA Western Digital Raptor...</marquee>
The Merlin is offline  
Old 04-25-2004, 11:13 PM   #36 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Default

Quote:
Originally posted by YourPrinter
then wtfs the point of having a celeron if u can only go on the net and word... unless u run some sort of business with a budget
Looks like you and the other half wit missed the point.

I didn't really expect you to get it anyway.

ap
__________________
ap

Veni Vidi Vici

Julius Caesar
caesar is offline  
Old 04-25-2004, 11:16 PM   #37 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Default

Quote:
Originally posted by The Merlin
Don't bother, let him have his Celeron, everyone knows they are usless, so arguing with him is pointless
Another genius heard from!

What would this board be without you?

Should I wear a jacket with my system displayed. (for all to see)

How lame?

btw. I use a P4. as in pentium.

ap
__________________
ap

Veni Vidi Vici

Julius Caesar
caesar is offline  
Old 04-26-2004, 05:00 PM   #38 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,432
Default

Quote:
Originally posted by caesar

btw. I use a P4. as in pentium.

ap
You said you have a Celeron PC??? Thats not a P4, so which do you own
__________________

<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">Desktop: 3.0ghz HT 800fsb P4, Chaintech 9CJS Zenith, 2x 512mb GEIL Dual Channel DDR400, 80gb 7200rpm ATA HD, Sapphire X800 XT Platinum Edition, Sound Blaster Audigy 2 ZS, Logitech Z-5300e 5.1 THX Speakers, Turbolink 420watt PSU, Black 19\" Orion Monitor, Logitech MX Duo and Win XP Home</marquee>
<marquee scrollamount=4 bgcolor=\"#000000\">My Wishlist: 74gb 10K SATA Western Digital Raptor...</marquee>
The Merlin is offline  
Old 04-26-2004, 08:18 PM   #39 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 48
Default

Quote:
Originally posted by The Merlin
You said you have a Celeron PC??? Thats not a P4, so which do you own
READ READ READ!!!

I bought a celeron 2.3ghz to build for someone. NOT ME!

I also thought this would be a good project for a limited budget, not knowing in advance what the intended use was for the machine.

My own personal desktop is a P 4 as in pentium.

Your not reading!
__________________
ap

Veni Vidi Vici

Julius Caesar
caesar is offline  
Old 04-26-2004, 08:36 PM   #40 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default

Quote:
Originally posted by caesar
I just bought a nice P4 celeron on ebay for $188.00 shipped.
Not trying to point any fingers here....but I think that Merlin was referring to this post. P4 is not the same as a Celeron.....I realize that you know this caesar.....I'm just pointing out that perhaps there was a typo in your post....

moving right along...

I don't have high respects for any celeron processor, however, on the other side of the coin, I have built systems like this before that included similar processors (VIA C3, etc) for the sake of saving money for the client and they are still using them today (most were built about 2-4 years ago).
I personally, won't built another PC without an AMD (XP or better), Pentium IV, Xeon or Opteron ever again. Not worth the risk in lack of performance.

In future posts, (THIS IS INTENDED FOR ALL....NOT JUST ONE PERSON) please respect people's opinions.....if it's gets a little hot....start to PM the member rather than start a flame war.
Food for Thought.....

-Mike
__________________

mikesgroovin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.