Budget PC Sub $500 - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2004, 03:42 AM   #31 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

^^not a bad system, how do you like it?^^
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 11-29-2004, 04:03 AM   #32 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

It was built for someone else. My personal computer is much nicer. It's an xp2700, 512MB corsair XMS, NEC 3500 dual layer, Prolink Nvidia 5600 FX, asus A7N8X DLX, Antec PLUS1080AMG case /w TruePower 430W PSU. . . . . . .but the most impressive thing about my computer is how much pr0n I have on it
__________________

ekÆsine is offline  
Old 11-29-2004, 04:06 AM   #33 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

pr0n is a good thing

by the way, i'm looking to upgrade my XP 2400's video card from it's failing FX5200. How much did the 5600 set you back and how well do you like it? Since the AMD is my back up computer basically, I only want to spend 100 bucks USD on it.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 11-29-2004, 06:53 AM   #34 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

He is not going to need dual channel. Sure, it would be nice, but everything is nice. It really matters if you need it or not. If this is a budget system, then he will not need dual channel. Dual channel isn't very helpful on AMD systems as they aren't bandwith hogs like Intel systems. That is why, a socket 754 Athlon 64 3700+ performs just as well as the FX-53 (939) for much less. The A7V8X-X is a very good motherboard for the buck and it is designed very nicely. It is easy to hookup and cables, thank God, can be put in the right place unlike my Abit AA8-Duramax where I have to twist cables to put them in drives because of the bad placement of the IDE controller.

Overall, that board should serve you very nicely.
Megadeth2 is offline  
Old 11-29-2004, 12:09 PM   #35 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 3,937
Default

Quote:
Originally posted by ohGrFreak
How much did the 5600 set you back and how well do you like it?
you won't notice much difference between an fx5600 and a 5200 unless yours is the LE or "crippled edition". If it's a backup comp I wouldn't bother to upgrade it. not sure what it cost me a year ago, these are cards around 100 that would be better than an fx5600 probably:

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...102-295&depa=1

http://www.newegg.com/app/ViewProduc...102-320&depa=1
ekÆsine is offline  
Old 11-29-2004, 03:16 PM   #36 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

thnx for the suggestions.
__________________
ohGrFreak is offline  
Old 11-29-2004, 05:07 PM   #37 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 16
Default

From the benchmarks I’ve seen, this card performs well for the money, and I could still afford this card instead of a fx5200. So I could run some of the newer games out there.

http://www.newegg.com/app/viewProduc...factory=BROWSE

What do you think of this?
TranceParadox is offline  
Old 11-29-2004, 05:08 PM   #38 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 862
Send a message via AIM to Megadeth2 Send a message via Yahoo to Megadeth2
Default

do you absolutely need it, sure you are right that it performs just as well as an fx5200, but $102?

you would be much better off with a 9600 pro or something like that
Megadeth2 is offline  
Old 11-29-2004, 05:15 PM   #39 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 16
Default

I don't truely need a $102 card. Then i will stick with the fx5200 for now.
TranceParadox is offline  
Old 11-29-2004, 06:03 PM   #40 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 16
Default

Alright, i think im ready to order from Newegg,
Here is what i have




Antec Solution Series Quiet Black Mid Tower Case with 350W Power Supply, Model "SLK2650-BQE" -RETAIL
Item# N82E16811129148


$60.00




CD/DVD Burners (RW Drives)


Rosewill 52x32x52x16 CD-RW Black Combo Drive, Model C523216B, Retail
Item# N82E16827190003


$33.00




Hard Drives


Western Digital 80GB 7200RPM IDE Hard Drive, Model WD800BB, OEM Drive only
Item# N82E16822144102

$55.50







Corsair Value Select 184 Pin 512MB DDR PC-3200 - Retail

Item# N82E16820145479


$74.27




Motherboards - AMD


ASUS "A7V8X-X" KT400 Chipset Motherboard for AMD Socket A CPU -RETAIL
Item# N82E16813131451

$49.00




Processors


AMD Athlon XP 2700+, 333MHz FSB, 256K Cache Processor - Retail

Item# N82E16819103342


$99.00




Video Cards


APOLLO nVIDIA GeForce FX5200 Video Card, 128MB DDR, DVI/TV-Out, 8X AGP, Model "BLOODY MONSTER 3 GEFORCE FX 5200" -RETAIL
Item# N82E16814140017

$53.00



Product total: $423.77
__________________

TranceParadox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.