Boot Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2006, 11:53 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1
Send a message via AIM to twinsidedblad52
Default Boot Problem

I just built a new system and I have been having several problems. At first it was the IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL error, but after I was able to fix that a new error arose. Then, Right after the motherboards logo screen, and loading screen, the screen goes black. Windows XP does not even get to it's own startup or login. Also, when I input my Windows XP CD to try and boot from that, the screen goes black even then. And now, it will not even get off of the Motherboard Logo.

The system I am currently running is a ECS KN1SLI lite motherboard, with a AMD Athalon 64 3800+, two 184-pin DDR-DIMMs both 512 MB. The Video card is a EVGA e-GeForce 7300 GS. Which is 256 MB itself and PCI SLI compatable.
The CDROM is a basic 48 speed non-DVD

Any help would be great. I am not sure if this would be hardware or software, I guess it could include both?
__________________

twinsidedblad52 is offline  
Old 08-05-2006, 10:10 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default

Hello,

Have you made any hardware changes to your system recently?
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 08-09-2006, 01:09 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

sounds like a video issue due to the fact that it wont even boot into the cd rom try a friends card or put the card in another machine be sure it works. if not begin looking into the motherboard perhapse this is definetly a video issue.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.