BIOS refuses to recognize master.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2004, 09:23 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default BIOS refuses to recognize master....

HP Motherboard, PhoenixBIOS version 4 and right now i have a 40 gig master and 120 gig slave - when i set the 120 as master ( so i can put the 40 as the slave for storage in another comp) the bios refuses to acknowledge it - so I cant do anyting to it like load xp
__________________

Naga is offline  
Old 11-26-2004, 09:29 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 371
Default

Update your bios.
__________________

IAM_7154 is offline  
Old 11-26-2004, 09:36 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Make sure its on the end of the cable.
Check all cables.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-26-2004, 09:43 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 577
Send a message via ICQ to Kadahaf Send a message via AIM to Kadahaf
Default

Make shure its formated/installed
__________________
Because people hate searching.
Best ram guide.
Different cpu types.
Good video card guide
Kadahaf is offline  
Old 11-26-2004, 11:08 PM   #5 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

set your master/slave or cable select pins on the back the drives
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 11-27-2004, 10:20 AM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

i checked the jumpers and cable attachments 2x over and the Hard drive is properly formatted
Naga is offline  
Old 11-27-2004, 11:05 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

try cable select jumper setting on the HD`s
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 11-27-2004, 11:33 AM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

would that mean removing the jumpers and having the system sort out who is master or slave?
Naga is offline  
Old 11-27-2004, 11:35 AM   #9 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Yes, but u need to set both jumpers to cableselect.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 11-27-2004, 11:36 AM   #10 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

And put the master on the end of the cable.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.