BIOS Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-06-2004, 10:18 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 260
Default BIOS Question

In my BIOS, there are Primary IDE master, Primary IDE slave, Third IDE master and fourth IDE slave. For some reason, my HD is on Third IDE master instead of Primary IDE master (only one HD). Does anyone know why? And I keep getting the "No drive attached to FASTTRAK CONTROLLER, BIOS is not installed" message when booting. Is it something about my SATA setting? Where is the option to disable SATA?

Thanks
__________________

__________________
First Built Computer:
Antec Plus1080(SOHO File Server)+430w
Intel P4-3.0E 1M Cache
Asus P4P800-Dlx i865PE,800FSB Dual DDR400
WD 120G-8MB Buffer
LG 16X DVD
LG GSA4082B DVDRW 8X +/- Black
ATI Rdeon 9600XT 128M
Creative Audigy
512MB DDR PC3200
lavenderAC is offline  
Old 07-06-2004, 10:27 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

I think you hooked the drives up to the secondary IDE cable, look at your mobo, should show you primary ide, and secondary.. switch the cables so your on the primary, and you'll be set
Demalii is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.