Bios problem with HP Pavilion 7966 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-24-2005, 07:17 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Default Bios problem with HP Pavilion 7966

Ok, i'm working on a friends pc, he has a whole bunch of crap on it, viruses, spyware...ect.. I told him I would fix it now the problem is, I want to format the hard drive and put XP back on it. The problems are, the cd rom is broke, so I am using the dvd drive, and the floppy is broke. I put my XP cd in and it dosnt boot, I know its bootable. So I was going to edit the bios but when the computer boots, most computer say press [f whatever here] to go to bios. Well his just goes automaticly to boot from hd after showing the HP logo stuff. No bios. Any ideas?

Please reply,
Thanks
__________________

arieder is offline  
Old 03-24-2005, 07:45 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

go to bios

found the place where it has the option of "boot sequence" or something similar

set CD drive to first boot and disable all other boot options (hard disk, floppy, etc.)

sry if i'm not wording it right because my board is still on rma and i haven't worked on it for a while now
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 03-24-2005, 07:46 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Default

Yeah, but thats the only problem I have, I cant get into the bios, in most of the computers I work on they have a press f1 or whatever to go into the bios, it only shows the HP logo.

Thanks
-Aaron
arieder is offline  
Old 03-24-2005, 07:56 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 160
Default

I had an HP and sometimes when you turn it on it doesn't show the HP logo, but if you keep hitting F1 when you turn it on it should go into bios. BTW, it never said to hit F1 to go into bios.
__________________
Gateway 506GR
CPU: Intel P4 Prescott 550 HT 3.4Ghz
MOBO: Intel D915GAG
RAM:1Gb (2x512) Samsung DDR400 PC3200 3,3,3,8
HDD: Seagate Barracuda 7200 RPM SATA 200GB
VGA: Diamond Stealth Radeon 9200SE
PSU: Thermaltake TR2 430W
Dan DeVille is offline  
Old 03-24-2005, 07:59 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 635
Default

Ya, the HPs are AWESOME! They have a full screen logo displaying their gimpness. Just press a bunch of keys, one of them will work. it's most likely going to be the F- keys.
__________________
AMD 64 x2 3800 Venice @ 2.0
Zalman 7700 @ 28c
Gigabyte K8NXP-SLI
2 x Samsung 1gb DDR400 CL2.5
2 x eVga 6800 256mb GT
430mhz Core / 1.1ghz Memory
M-Audio Firewire-410
Sandra Memory Bench:
Sandra Cpu Arithmetic:

Eat your heart out intel.
senseless is offline  
Old 03-24-2005, 08:01 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3
Default

Great thanks guys, i'll try it now.
__________________

arieder is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.