Best after market cooler for 9800pro? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2005, 10:14 AM   #1 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 275
Default Best after market cooler for 9800pro?

hey guys...i need a recommendation for the best aftermarket cooler for my PowerColor 9800pro.

all suggestions welcome.

reason i am asking is because it seems to constantly crash when i play Guild Wars..(only).but not any other intensive game, i.e. Doom3, HL2, UT2K4..etc.

i'm hoping the cooler will help it, down.


\"I am not young enough to know everything.\" - Oscar Wilde
EdoKoi is offline  
Old 05-05-2005, 10:58 AM   #2 (permalink)
Elbatrop1's Avatar
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057

It sounds like a problem relating to the game itself, not your vid card. If it were a problem with your vid card overheating, then it would crash in Doom 3.

Try downloading the latest video drivers. I would also say get the latest patch for the game, but the game is quite new, and I dont think there is any patches yet.


Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 05-05-2005, 11:28 AM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 275

^^ yeah, that's the known patches..just the in game updates...sad really, i enjoy the game very much..just this constant crashing is annoying to say the least.

however, i did check guildwarsguru forums..and seems many ppl are having the same problem...

and yet many ppl w/ almost identical set up as me, are not.

i'm picking my brain trying to figure out if it's some software confliction...

figured a new card cooler wouldn't hurt.

it's NOT rebooting the system..just in the game..when i've played for more than say 1 1/2 hrs.. it'll crash to desktop.

when i jump on for 45mins, i don't have any problems...

any other thoughts?

i really am hoping it's just a game bug and not my system....

i would like to point out that i've tried it on my older system w/

Intel/nVidia G4 Ti4200
Sis chipset
w/ no problems (but again i've only played on that comp for 1 hr)

but on my newer rig,

AMD64 3000/ATI 9800pro
VIA 800pro chipset

it crashes...
\"I am not young enough to know everything.\" - Oscar Wilde
EdoKoi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.