BENQ DW1620 won't start spinning. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2005, 07:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 32
Default BENQ DW1620 won't start spinning.

Hello everyone...

Here is my problem with the BENQ DW1620:
I was burning music cds when all of a sudden, when I just inserted a CD-R in, my DVD drive stopped. It just started spinning for half a second then stopped. It repeated 3 or 4 times then stopped. My computer didn't detect any CD in the DVD drive.
Luckily, I bought the Service Plan from Future shop so I can return the product any time I want.
They gave me a new one it worked fine (I put a normal Music CD in) until I put a blank CD-R in then the same thing happened.
Thinking the problem was that particular type of CD-R (Since the problem occured after I put the exact same type of CD-R in the first time), I returned it again and they gave me a new one but the same problem happened when I put any CD/DVD in.

Since the Hardware Problem is eliminated, does any of you know a known issue or have a solution for this problem?
Thanks in advance.

quiet_rush is offline  
Old 07-10-2005, 07:46 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: May 2005
Posts: 457
Send a message via AIM to damasta55r

Maybe you didn't enable burning. Right click drive - properties -Recording- check off enable cd burning with this drive

First got a computer 4 years ago. Windows ME. Got second hand computers with different operating systems from my family members to play around with...

damasta55r-Cnet forum

AMD 3700+ San Diego
Corsair 1GB 2x512
eVGA 6600GT
250GB Hard Drive
Sound Blaster Audigy
Windows XP HOME W/SP2
damasta55r is offline  
Old 07-10-2005, 07:50 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 32

It's set to cd burning enabled by default.
Thanks for the fast reply though.
quiet_rush is offline  
Old 07-10-2005, 10:13 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 32

Update: I just tried installing the latest BENQ firmware from their site and nothing better happened.

Doesn'T anyone heared of such a problem before?
quiet_rush is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.