Bah, Great! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-03-2004, 01:33 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default Bah, Great!

Well, i was gonna go ahead and order the Abit AV8 939 Board from Newegg but went on Abit-usa.com forums and found out how many problems this board has. for the board to even reconize the Winchester Core you have to update the BIOS to 15+ i mean if you are building a computer and have a AV8 and its the only comp you have. how are you supose to update the BIOS. dont you have to go on the interent? or how do you update it?

And does anyone have any Experience with this board?







-SiZcO
__________________

__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 12-03-2004, 02:01 PM   #2 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

Abit's website should have the BIOS updates you need, on the internet.
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 12-03-2004, 02:52 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

ohGrFreak, read his post more closely. It's the only comp he has, and if it says it won't work out-of-box with his CPU, how's he supposed to connect to the internet? LAN-osmosis?

SiZcO - I would have a chat with Abit's support first, just to confirm everything and see what they have to say about the problem. Second, if they say you'll need to update before the chip will work, and that's your only chip, you should try looking for another board. Low-hassel is a key selling point too.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 12-03-2004, 02:54 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 589
Send a message via AIM to GeckoEcho421 Send a message via Yahoo to GeckoEcho421
Default

Call them and they would probobly send you a fix on a cd or a couple floppies.
__________________
If you ever have any questions feel free to email me at dhughes3@gmail.com, I will send you back an email as soon as possible.
<table width=\"100%\" border=\"3\" align=\"default\" cellpadding=\"3\" cellspacing=\"2\" bordercolor=\"#485F8D\"><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"left\"></div><div align=\"left\"><font size=\"2\"><strong><font color=\"brown\" size=\"2\"><marquee behavior=\"alternate\" width=100%><b><font color=#43525F size=\"2\">Goo g l e ||G o o gl e ||G o o gl e</font></b></marquee></font></strong></font></div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><font size=\"1\"><b><font color=#43525F>Mobo: </font></b><font size=\"1\">MSI \"K8N Neo2 Platinum\" <b><font color=#43525F>Chipset: </font></b>nForce3 ULTRA <b><font color=#43525F>CPU: </font></b>AMD Athlon 64 3500+ (Socket 939) <b><font color=#43525F>Physical memory:</font></b> Corsair XMS 1GB(512MBx2) 2-2-2-5 <b><font color=#43525F>Videocard:</font></b> eVGA nVIDIA GeForce 6800 GT<b><font color=#43525F> Soundcard:</font></b> Creative Audigy 2 </font></font><font color=#43525F size=\"1\"><b>Currently running: </font></b><font size=\"1\">XP Pro SP2 </td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\">How much PSU power is enough? </div></td></tr><tr><td bordercolor=\"#485F8D\"><div align=\"center\"><a href=\"http://whatpulse.org/stats/users/142979/\"><img src=\"http://whatpulse.afraid.org/sig/GeckoEcho421.png\" border=\"0\"></a></div></td></tr></table>
GeckoEcho421 is offline  
Old 12-03-2004, 03:40 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default

im just looking for a good 939 Socket Motherboard where i can plug and play.. and not alot of hassel with BIOS and such. any ideas of some other good 939 Socket Motherboard

And Thanks Shoobie for understanding my post.
__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 12-03-2004, 03:50 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default

Well, posted on Abit Forums and Ricky applyed with this:

All boards released from the factory are now updated...But there still is a small chance you get an older first release that has the 16 BIOS and may need to contact ABIT for a BIOS chip replacement...
-------------------------------------------------------------------------------------

But, that could still mean Newegg could still have older AV8 Boards that still have the old version of BIOS. i don't know what to do lol.
__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Old 12-03-2004, 04:16 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 416
Send a message via AIM to chog
Default

I am facing the same delima in choosing a motherboard, so if you get this resolved I would like to know. Otherwise I'm going with the Epox 9NDA3+, which my friend has with the Winchester core and says works out of the box!
chog is offline  
Old 12-03-2004, 04:26 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
SiZcO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 492
Send a message via AIM to SiZcO
Default

Well, Rick from Abit USA said, that all Retails from last week are now shipped with the updated version of BIOS already on the motherboard so everything should work fine.
__________________

__________________

ASUS M5A99FX PRO R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 7
AMD FX-8350 Black Edition Vishera 8-Core 4.0GHz (4.2GHz Turbo)
Cooler Master Hyper 212 EVO - CPU Cooler
ASUS HD7850 Radeon HD 7850 2GB
Crucial MX100 256GB SATA III(SSD)
Western Digital 640GB (storage drive)
LITE-ON Black SATA DVD-ROM
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
CORSAIR CX series CX750M 750W
DEEPCOOL TESSERACT SW Mid Tower
SiZcO is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.