bad mobo???? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-23-2005, 11:36 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default bad mobo????

I built a computer last week and am having a weird problem with it. When i turn it on the lights turn on but it wont show anything on the screen. The cd drive wont open and the hard drive has nothing going on. This is the 2nd main board i have installed. It was doing the same thing with the 1st one. When i installed the 2nd one it worked for a day. I unplugged it to take it to my parents house and now it wont work. It doesnt beep or turn the harddrive or even load up into the bios or anything. Anyone have any ideas on what it could be?? Can the videocard be frying the mainboard??
Here are the specs on the computer:

POWMAX matrix case 450w
ASUS P4S800 Mainboard
Celeron D 2.93 ghz processor
NVIDIA GeFORCE MX4000 AGP 8X video 128 megs (airforce)
256 megs DDR
120gb WD ide hard drive
52x samsung cd
pci sound card

I have taken the computer to a shop and they said everything was right both times I put it together. An aquantance in charge of maintenance at Pfizer campus ( he takes care of 1800 comps)said it was the mobo dead the 1st time. I dont want to bother him again just because we arent great friends and I feel rude asking for help. I was also wondering if maybe the power supply could be doing this to the computer. The mainboard light still turns on. It is driving me nuts. Any help or suggestions would be appreciated!!!!
__________________

triggersd is offline  
Old 07-23-2005, 11:39 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

try this take out parts you know you dont need to boot up with plus its mit be your psu is to weak. jsut plug in your hdd cd-rom and vga card.
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-23-2005, 11:42 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Checked your board, and all I see is that is supports only 800Mhz FSB, when that Celeron is 533Mhz, sounds odd, but that could be it.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 07-24-2005, 12:04 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default

Dark_Sniper*:
I did what you said and it worked. All i did was unplug the cdrom and it fired up and started going into windows. Then i plugged the mouse and keyboard in and the power just shut off. what does this mean?? and thanks i am getting somewhere now maybe


Counter-Strike: it says in the manual it supporst 800/533/400 mhz fsb
triggersd is offline  
Old 07-24-2005, 12:14 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default

one more thing. I am iffy about the power supply thing because i had it on for about 3-4 hours installing windows and all drivers. its kinda weird it worked with everything just a day ago.
triggersd is offline  
Old 07-24-2005, 12:22 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

Bad PSU, if it was the one that came w/ the case, then you're about 90% guaranteed you're gonna have to get a new one.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 07-24-2005, 12:35 AM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

yea them psu that come with the cases are crap you just need to get a new one we can find you one jsut give us a price. and that good that it worked for a min or so lol. your getting there.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 07-24-2005, 12:51 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,107
Send a message via AIM to Counter-Strike
Default

You can get a 400W PSU, good quality, for $45 upwards, check Newegg or ZZF.
__________________
<img src=\"http://img175.imageshack.us/img175/5743/sig9cd1.gif\" border=\"0\">
Check out www.advancedgeeks.com Great new forum!
Counter-Strike is offline  
Old 07-24-2005, 12:52 AM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default

ok i have it up and running. I just bought the stuff tuesday so it is going back. i am taking back the powmax case and shuttle mobo(i ddint like it and my friend who works for cisco said it was a grey market pos). Later i noticed bad spelling on the cover of the box and it does look fake. i like the asus much better, just fits better in the case and all the screw holes are where they need to be
triggersd is offline  
Old 07-24-2005, 12:53 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7
Default

what psu should i get and what kind of case. i am gonna have to return it to geeks.com and they will prolly only give me store credit if i dont take the same thing. the case with psu was only $26 and the mobo was $22 so anything they have in the $50-$70 range would be good since i will be there anyway
__________________

triggersd is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.