Automate Hardware tests - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-15-2004, 01:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 20
Default Automate Hardware tests

Does anyone know of a free software package that allows me to automate hardware tests at startup?

Or does anyone know how I could automate the normal version of pc doctor to run at startup?
__________________

frizzy is offline  
Old 11-15-2004, 01:58 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

...

Your mobo does a mem check, a HD check, pings all your components...and then your OS does it again.

What exactly are you wanting done?
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 11-15-2004, 02:15 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 20
Default

I have many computers spread out over a large physical area and need some way to know when a device has failed from a remote location.

I'm trying to somehow automate a dianostic test on the client computer and then upload this information to a database so that I can see the hardware status of all the computers.

I know that pc doctor can save this info into a html file but, i would like to come up with some way to automate and upload this info
frizzy is offline  
Old 11-15-2004, 02:31 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

Let me see...

...real time monitoring...
...large-scale...
...critical fault detection...
...remote report issuing...

...If you can find a software suite that does that for free...call me.
__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Old 11-15-2004, 02:53 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 136
Default

ya i doubt there will be anything that is free that will do that for u...but hey im with shoobie..if u find it gimme a call
__________________
AMD Athlon 3400+ 64-Bit
Gigabyte KN8-Pro MOBO
1.5 GB PC3200 Ultra ValueRam
GeForce 6800 GT 256Mb W/ Arctic Cooling
2 120 Gb Western Digital in Raid 0
250Gb IDE Western Digital HD
500 Watt Ultra X-Connect PS
Raidmax Cobra Case Blue

Laptop: 12\' Apple Powerbook G4
IceyDeath23 is offline  
Old 11-15-2004, 02:56 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 20
Default

Well Im trying to figure out how to automate pc doctor which is capable of saving test results in an html form and then load this into a database.

Im just trying to figure out if (and a big if at that) this is possible

Also, i have found some free testing software called fresh diagnose which can test hardware and many other things and genreate an html report
frizzy is offline  
Old 11-15-2004, 03:06 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,932
Default

PC-Doctor's website/support would probably be the best place to look for creating an automated diagnostic script.
__________________

__________________

-----------------------------------------------
Don\'t hate the player...Hate the game...
ShoobieRat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.