ATI x300 PCIE help! please - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-24-2005, 06:22 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 22
Thumbs down ATI x300 PCIE help! please

i have a soltek 989 mobo and i put a powercolor ati pcie card in
i get a display but when i install the ati control pannel and catlyst
software my comp locks up!! I made sure I had all the latest drivers. any help would be great!
__________________

waverunner is offline  
Old 02-24-2005, 06:26 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

try diff driver ... for the video card?
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Old 02-24-2005, 06:34 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 22
Default

i have tried all the drivers i can find!
waverunner is offline  
Old 02-25-2005, 12:26 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

hmmm try a diff brand driver like omega.. or something if not then try using the video card on a diff comp nad if it works on a diff comp ten its ur mobo .... if it dont work then it probably is the card...and if it dont worjk on a diff comp then try a diff card like another ati or retrun it it might be damaged.. u never know
bigtimeballer50 is offline  
Old 02-25-2005, 12:50 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

One thing i do know about ATI and the new catlyst drivers is this.

YOU MUST HAVE Microsoft .NET Framework Installed on your system before installing the New Catlyst Drivers and Control Panel.

Procedure.

Uninstall old Cat. and ATI drivers.
Restart
INstall Microsoft .NET Framework
Restart
INstall New Cat. drivers and Control Panel
Restart

I just went through this with a buddy of mine. He was having the same problem with locking up the system.

This procedure worked like a charm. Hope it helps you.
HAVOC is offline  
Old 02-25-2005, 01:14 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 22
Default

I said screw ATI and bought a Nvidia pcx5750. Installed fine! Thanks for the replies
waverunner is offline  
Old 02-25-2005, 02:30 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 549
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default

np =) glAd it works
__________________

bigtimeballer50 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.