ATI video card trouble, big trouble. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-12-2004, 09:31 PM   #11 (permalink)
Ox
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 48
Default

use your onboard vga, get rid of the drivers completely for all cards. including the onboard one.
reboot into safe mode with the rage 128 and install the new drivers
__________________

__________________
Asus A7N8X-X
AMD xp2500+
pc2700 512mb (OEM)
GeXCube Radeon 9600XT Game Buster

3890 on 3D mark03
28,574 on AquaMark03
Ox is offline  
Old 06-12-2004, 11:15 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 28
Default

It wont let me uninstall the drivers though, im using the motherboard's vga one right now. Whenever I go to uninstall the drivers I get an error message saying that I cant uninstall them because the hardware that uses them isnt connected, but when it is connected I cant see anything.
__________________

blankcanvas is offline  
Old 06-13-2004, 08:10 AM   #13 (permalink)
Ox
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 48
Default

format your hard drive and start fresh
__________________
Asus A7N8X-X
AMD xp2500+
pc2700 512mb (OEM)
GeXCube Radeon 9600XT Game Buster

3890 on 3D mark03
28,574 on AquaMark03
Ox is offline  
Old 06-13-2004, 09:18 AM   #14 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 28
Default

Seriously? I'd prefer NOT to, but whatever.

Could I go through and manualy delete the drivers created by the download?
blankcanvas is offline  
Old 06-13-2004, 09:22 AM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 9
Default

download this program it will get rid of your old driver's

http://www.driverheaven.net/cleaner/

then go here and download these drivers see if it will help.

http://www.omegacorner.com/index_ati.html

just choose what os you are using before downloading!
puterdad is offline  
Old 06-13-2004, 09:44 AM   #16 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 28
Default

I'm confused by these directions:
--------------------------------------------
Usage for XP / XP SP1 / XPSP2
--------------------------------------------
ATI:
1. Unplug nic card or modem from net or disconnect
2. Remove ATI driver from add/remove programs then remove the control panel from add/remove programs
3. Reboot into safe mode (F8 during boot up)
4. On reboot into safe mode WinXP SP1/SP2 will auto detect and install drivers. Just let it do its thing. If you can cancel out of the auto install hardware wizard then skip the rest and run Driver Cleaner! If you can NOT cancel out of auto detect wizard then...
5. Navigate to device mgr->display adapter->uninstall and/or remove ATI display adapter but do not reboot
6. Disable any AntiVirus Software (If you don't disable is than it could give trouble)
7. Run Cab Cleaner (not needed, but recommended)
8. Run Driver Cleaner
9. Empty recycle bin and reboot
10. Install the new drivers and control panel

It tells me to remove the ATI driver from add/remove programs then remove the control panel from add/remove programs. I cant uninstall the drivers from there, i've tried.
blankcanvas is offline  
Old 06-13-2004, 09:49 AM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 9
Default

dont worry about unistalling the drivers first. Just have it clean the drivers you have, no need to unistall thenmit erases them. Just click all the ati products you have in the drop down box and hit clean after every ati product in the box . Reboot and instlall the omega drivers and dont do it from safe mode!
puterdad is offline  
Old 06-13-2004, 09:50 AM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 28
Default

Thank you.
blankcanvas is offline  
Old 06-13-2004, 02:59 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 28
Default

I downloaded the CAB file, and sorry if I sound like a newbie, because I am, what do I do with it?

Also, I put the card in after uninstall the ATI drivers, yet XP hasnt recognized it. It knows it is there, but I get this:

Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)

So... whats that mean? Once again, probably an easy fix, but im not sure what to do.
blankcanvas is offline  
Old 06-13-2004, 03:13 PM   #20 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 9
Default

put the card in and install the driver's thats all you should have to do. If you have to put the cab file in your system 32 folder under windows you will have to make hidden files show up.
__________________

puterdad is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.