ATI Radeon 9800SE - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-08-2005, 01:45 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 273
Default ATI Radeon 9800SE

I've just done a couple of searches here and have realised the Radeon 9800SE cards are regarded as very poor. I didn't know this until now, I've had lots of problems with mine since getting this computer. I'm probably gonna replace it with a Nvidia 6600GT. So who else has had problems with the 9800SE? My problems have been my PC doesn't restart, when I take the card out and revert to onboard graphics everything is fine. Also, Cubase(music recording software) crashes at the same point everytime and after trying absoloutely everything else, the graphics card is all that could be causing the problem.

I'm looking forward to the 6600GT banishing all these problems, and it looks as though the 9800SE will be going in the trash can. I doubt anybody would buy it, and I wouldn't wanna sell something that didn't work right for me.
__________________

Humbucker is offline  
Old 07-08-2005, 02:08 PM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

You can just give it to me.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 07-08-2005, 02:18 PM   #3 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

Although I dont have or had a 9800 SE, I do have a recommendation for you when you get your new vid card.

Make sure you get rid of every trace of ATi drivers, software, etc.

Try Driver Cleaner to get rid of any driver scraps
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 07-08-2005, 02:21 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 496
Default

Heyyo,

Yes, removing all drivers will be important. You'll probably wanna remove any installed ati catalyst and control sutie stuff before you remove your current vidcard or switch from the onboard to your new vidcard.

I dunno, I'd keep the 9800SE man, ya never know when a VGA port might die on you and you could solder onna new one from the 9800SE. so yeah, keep it for spare parts at least. Not all of it is pure junk dude.
__________________
Later-A-Much, and LONG LIVE THE D!
æ ThE_MarÐ
ThE_MarD is offline  
Old 07-08-2005, 02:49 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 178
Default

I had problems when i had 9800se, sometimes my monitor would just go to standbye, i removed the 9800se and ran on board graphics and it started fine. I had to completely re-install the 9800se every tiem this happened.

I have the same problem sometimes with my 6600gt...any ideas anyone?
__________________
AMD Sempron 2500+
ASRock K7S41GX Motherboard
1gb DDR Ram (PC2700)
80gb SGB Hard Drive(OS)
40gb Maxtor Hard Drive
PNY GeForce 6600GT AGP 128MB
5.1 Creative Surround Sound System
SamBarry is offline  
Old 07-08-2005, 04:44 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 273
Default

Quote:
Originally posted by SamBarry
I had problems when i had 9800se, sometimes my monitor would just go to standbye, i removed the 9800se and ran on board graphics and it started fine. I had to completely re-install the 9800se every tiem this happened.

I have the same problem sometimes with my 6600gt...any ideas anyone?
Yeah, the monitor standby thing has happened to me too - when I switch it back on it isn't 'receiving' the signal from the PC so I have to turn it off for a few mins then turn it on again. If you're having problems with the 6600GT too it may be a power supply problem. I now have a 450watt supply as I was told the pre-installed 300watt one was too low to power all the stuff I have. If it's not that it may be a driver problem. There's many more knowledgeable people here than me though, I'm sure they'll be able to help you out.
Humbucker is offline  
Old 07-08-2005, 08:20 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

SE stands for the sh*t edition. It's for family pc's not gaming.
Powerslave is offline  
Old 07-08-2005, 08:37 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 178
Default

Quote:
Originally posted by Humbucker
Yeah, the monitor standby thing has happened to me too - when I switch it back on it isn't 'receiving' the signal from the PC so I have to turn it off for a few mins then turn it on again. If you're having problems with the 6600GT too it may be a power supply problem. I now have a 450watt supply as I was told the pre-installed 300watt one was too low to power all the stuff I have. If it's not that it may be a driver problem. There's many more knowledgeable people here than me though, I'm sure they'll be able to help you out.
Ah rite, yeah makes sense! I'll look into upgrading my psu.

'**** edition' indeed!
__________________
AMD Sempron 2500+
ASRock K7S41GX Motherboard
1gb DDR Ram (PC2700)
80gb SGB Hard Drive(OS)
40gb Maxtor Hard Drive
PNY GeForce 6600GT AGP 128MB
5.1 Creative Surround Sound System
SamBarry is offline  
Old 07-08-2005, 11:04 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 211
Default

I have a 9800SE and it was the worst hardware i ever bought! It plays BF at a lower screen size and crashes my computer whenever I play Halo. this is the worst piece of hardware i have ever bought!


Im also never buying from ati again!
Dr Nick is offline  
Old 07-08-2005, 11:56 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 320
Default

Quote:
Originally posted by Dr Nick
I have a 9800SE and it was the worst hardware i ever bought! It plays BF at a lower screen size and crashes my computer whenever I play Halo. this is the worst piece of hardware i have ever bought!


Im also never buying from ati again!
Reflash it also some of the se's have a R360 and will do 9800xt speeds.
__________________

__________________
Grayfox is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.