ATI Radeon 9600XT... - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-13-2004, 12:29 AM   #21 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 76
Default

well...usually, kids who go through elementry school learn French...and yes, I do live in the Province called Ontario, which is bordering Quebec, which is a French province...never been there though ...People who have been there say it's a very beautiful place to live in...plus I don't speak a word of French...cause I never learned it before, and I immigrated too old to go to Elementry school...and in Highschool I am not officially required to learn French...there there ya go...lol...by the way...can anyone here recommend me a good web-site with an easy to follow guide as to how to over cloak my AMD Athlon 2100 (1733mHz) in step by step instructions?...
__________________

Red Beret is offline  
Old 07-13-2004, 02:02 AM   #22 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 769
Default

go to the the thread in oc titled how to over clocke by kangaroo
all your answers lye in there bud
__________________

compy is offline  
Old 07-13-2004, 01:29 PM   #23 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 40
Send a message via ICQ to Rey_Nemaattori Send a message via AIM to Rey_Nemaattori Send a message via Yahoo to Rey_Nemaattori
Default

Quote:
Originally posted by koldapu
just saying, cause a friend of mine got a sapphire 9800pro which didnt work very well . . .

he returned it under warranty and got the ati 9800pro, which worked perfectly

So is my sapphire 9600 XT, it can even be clocked to cross the 4000 @ 3dmark03.. so don't tell me sapphire sux...



Quote:
Originally posted by koldapu
ATI plays the mind game though . . .

cause nVidia 6700 ( i think it is ) is as good as ATI radeon 9800, but some people are like . . . WAIT, ATIs number is higher, so they must be BETTER . . .

but, of course, thats not the case
Erm, it was ATI who had the names of the 9x00 (pro/XT) first. They basically refer to Directx 9 + card model. It has been liek that for a couple of years...

The geforce 6700 is the new geforce '6', it's WAY faster then any 9800 card will ever be cuz it has 4 more pixel pipelines. The 9800 is a card from a generation earlier though. it's like comparising a geforce 2 with a geforce 3 or something :P

Figures why the 6700 is much more costly....


Quote:
Originally posted by Red Beret
o.k...r u sure I would need the 400watt power supply? I thought the 9600XT is power efficient...? Oh, and what about my CPU (Athlon 2100 1733mHz) and RAM (512MB PC2700)...will it run real good with this CPU and RAM?
The 9600xt IS power efficient, but you cpu eats up like 80 watts, each HDD want 25 watts, not to mention ur ram mobo and other devices....

Better safe then sorry...

Quote:
Originally posted by compy
lol, i'm taking german. i figure, if mexican(no offense) are going to like in america they better learn english, same for me if i go to mexico. i hate it when they have stuff at mc donalds in spanish, i'm like "mexicans! learn to speak the language of what country you are in", unless you are a tourist then there're exceptions. oh
yeah, by the way i'm from california to so, yeah. lol

Aah Sie spechen ein bißchen Deutsch? Waarum ist ein Amerikaner interessiert um Deutsch zu reden? Daß braucht mann doch niet da? Nur in Europa sprecht mann Deutsch 24/7...

Honestly, german is a waste of ur time, speak Dutch. Everybody does it, even in Japan...so am i.....

Sé hablar español si necesito, pero no soy muy bueno en español :-S

Quote:
Originally posted by Red Beret
well...usually, kids who go through elementry school learn French...and yes, I do live in the Province called Ontario, which is bordering Quebec, which is a French province...never been there though ...People who have been there say it's a very beautiful place to live in...plus I don't speak a word of French...cause I never learned it before, and I immigrated too old to go to Elementry school...and in Highschool I am not officially required to learn French...there there ya go...lol...by the way...can anyone here recommend me a good web-site with an easy to follow guide as to how to over cloak my AMD Athlon 2100 (1733mHz) in step by step instructions?...
Overclockign is easy, first check your memory, if it's PC2700 and running @ 333mhz it might be a bottleneck. Try to get ram that can do @ least 33 mhz faster then mobo at stock speed. Also i dunno what chipset u use but the KT400 sucks. It only has a max 1/5 divider so if the bus goes over 166mhz, everything else(AGP, Mem, HDD's etc) go up aswell...REALLY bad for overclocking

Last thing u need to make sure is your CPU, it needs to be unlocked and cooled properly. I made a seperate fan duct for it so it get air at room temp not the hot stuff from the case heated up my by hdd's :P (speaking of which if you are also going to overclock your agp/pci & ATA busses, make sure you have a less as possible components connected to it. you don;t want to **** over you hdd's cuz of some stupid overclock )

Jumpers are ok but most ppls prefer in-bios overclocking.

First you got for the maximum multiplier overclock. increase the corespeed by 0.5 multiplier a time till the system stops booting or becomes unstable.(run the sysoft sandra cpu bench test for a couple of minutes to be sure of system stability)

Then return the multiplier to the default setting and increase the fsb 1mhz a time. When it becomes unstable you go back 1 or 2 mhz(test it the same way)

After that is just increasing the multiplier till the system goes unstable... go back half a multiplier and u've done it.

Next step is getting better cooling on your cpu
__________________
AthlonXp1800+ @ 1800Mhz(air)<br>Sapphire Radeon 9600XT 256 mb @ 570/684 (air)
<br>Gigabyte GA-7VAX KT400(Bus @ 175Mhz & AGP @ 70Mhz<br>
512Mb PC2700 DDR-Ram @ 350Mhz
Rey_Nemaattori is offline  
Old 07-13-2004, 11:52 PM   #24 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 76
Default

Guys, what if I get the 9800Pro...is it that much better? And if I do get it, will it run on my system? thanks.
__________________
Current System Specifications:
Motherboard-->MSI-VIA KT4v
CPU -->AMD Athlon XP 2100
RAM -->512MB of PC2700
Hard Drive -->WD 40 G-2MB Cache, and WD 80 G-8MB Cache
Video Card -->ATI Radeon 9800 Pro
Case -->Antec Performence 2 (full-tower)
Power Supply-->Antec SmartPower 400Watt
Red Beret is offline  
Old 07-14-2004, 12:13 AM   #25 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 76
Default

By the way...can any of you guys suggest me a good web-site where I can buy the video card that actually ships to Canada? Newegg has great prices, but doesn't ship to Canada...thanks.
__________________
Current System Specifications:
Motherboard-->MSI-VIA KT4v
CPU -->AMD Athlon XP 2100
RAM -->512MB of PC2700
Hard Drive -->WD 40 G-2MB Cache, and WD 80 G-8MB Cache
Video Card -->ATI Radeon 9800 Pro
Case -->Antec Performence 2 (full-tower)
Power Supply-->Antec SmartPower 400Watt
Red Beret is offline  
Old 07-14-2004, 12:50 AM   #26 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

tigerdirect.com
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-14-2004, 12:50 AM   #27 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

http://www.tigerdirect.ca/indexca.as...US&CMP=IL22454
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-14-2004, 12:51 AM   #28 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,714
Default

or go south of the border into the us
__________________
<SMALL><font color=\"blue\">Desktop
AMD Athlon 64 3000+ Winchester @ 2000MHz
MSI K8N Neo4 nForce4 Ultra
ThermalTake Tsunami Dream Black w/ Side Window
Antec Neopower 480W
Maxtor 250GB SATA + Seagate 200GB SATA
Patriot 2GB (2x1024) PC3200
NEC ND-3520A DVD+/-RW
Dell 2005FPw 20.1\" Widescreen LCD
ATi Radeon x800XT
-----------
Avatar - Infiniti G35
</font>
koldapu is offline  
Old 07-14-2004, 03:24 PM   #29 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 76
Default

good point, but I don't have a US Visa to cross the border...
__________________
Current System Specifications:
Motherboard-->MSI-VIA KT4v
CPU -->AMD Athlon XP 2100
RAM -->512MB of PC2700
Hard Drive -->WD 40 G-2MB Cache, and WD 80 G-8MB Cache
Video Card -->ATI Radeon 9800 Pro
Case -->Antec Performence 2 (full-tower)
Power Supply-->Antec SmartPower 400Watt
Red Beret is offline  
Old 07-14-2004, 03:25 PM   #30 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 76
Default

any other web-sites that ship to Canada?
__________________

__________________
Current System Specifications:
Motherboard-->MSI-VIA KT4v
CPU -->AMD Athlon XP 2100
RAM -->512MB of PC2700
Hard Drive -->WD 40 G-2MB Cache, and WD 80 G-8MB Cache
Video Card -->ATI Radeon 9800 Pro
Case -->Antec Performence 2 (full-tower)
Power Supply-->Antec SmartPower 400Watt
Red Beret is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.