ATI, Nvidia, etc..... just paying for the name? - Page 6 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-02-2005, 04:27 PM   #51 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

How is a 6600 gt not supported? I don't get it.

Oh and btw I wish I had an x850 xt , I only have x800

And I don't play aao solely, I played some wolfenstein game once, then I realized the nades are a joke compared to aao.

And who really buys a top of the line card and expect it to last 4 years anyway? Cards get outdated way faster than that. Most gamers have to upgrade their video cards every 2 years or so depending on how much they care. I just think that by the time sm3 becomes mainstream ati will already be utilizing it and most of the x800/x850/6600/6800 series will be pretty much outdated. Nvidia just hopped on the bandwagon a little sooner, I don't think that ati did everyone some kind of injustice like all you are saying. But then again this forum is 99% nvidia users so I guess it will always be that way. I will purchase a nvidia when they run aao better

and is aao really a directx 8.1 game? When you install aao it asks if you want to install directx 9c, and I'm positive you need to have 9c to run it, nothing less. I just assume they would be up to date with directx in the game if they always stay up to date with unreal.
__________________

__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 06-02-2005, 04:34 PM   #52 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 487
Default

It would surprise you AND me but there a lot of people. I use to work at Futureshop and people would come and ask me when they buy GPUs. They are like oh man this card is $700 (I live in Canada what do you expect?) and they are like IT MUST last me forever right? I reply with a resounding NO. But considering that PS 3 games are coming out THIS Fall already most of the people I know who are pissed are the ones who just recently bought a ATI card (I'm talking in the last 6 months).

Also, I never played AAO but if it needs DX9.0c it DOESN'T mean it is running in DX9 it just means it needs that software. For example, to play HL2 you need a DX9 compatible card but MANY people mistake that for meaning you need a DX9 COMPLIANT card. That is totally different. DX9 compatible just means it is compatible with DX9 software. DX9 compliant means it meets DX9 standards therefore it has the tech inside. That is why X850XT is actually only DX9.0b complaint and 6800 is DX9.0c compliant. I know people with 9200 playing HL2 and they have DX9.0c software installed but are playing in DX8.1. There is more to DX software than just visuals. It includes sound and all that stuff.
__________________

hu_xu is offline  
Old 06-02-2005, 05:39 PM   #53 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,286
Default

Quote:
I cant even get to medium on far cry (thats because my card is unsupported).
dude for one if your card is not supported then you have A BIG problem man. and even my dad gets medium on his old Radeon9000 evil commando. BTW would you seriously thin i use AA on Farcry or Doom3? HA no i cant cause yes it does lag. but if i mentioned AA then i was tlking about for BF1942 cause i use 8xAA and 4xAF on that game on high settings. for Doom3 and Farcry i can only use high settings on 800x600 but if i OC (which i will soon cause i just got a new HEatpipe for it YIPPIE!! ) i can get 1024x768 on high settings w/ those games. Halflife2 is a diff story though cause i cant use DX9 on it so i can use all my settings maxed and it gives me 30fps
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 06-02-2005, 06:20 PM   #54 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

what the hell has this thread gone onto? This crap needs to be closed...........thought that's why there was that whole month long "mod discussion" to be on top of threads like this
Nubius is offline  
Old 06-02-2005, 06:59 PM   #55 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,433
Default

Dale, trust me, you do not want an X850 XT. No PSM 3.0, its a waste of money.
__________________





-AMD Athlon 64 3200+ Winchestor
-MSI K8N Neo4-F
-Sapphire Radeon X850 XT
-2x 1024 Corsair XMS Pro

<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"><input type=\"submit\" name=\"submit\" value="Search!"></form> Search TF before you post!
dhw200 is offline  
Old 06-02-2005, 08:01 PM   #56 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Yea I do, it's better than my x800 xt pe. I wouldn't buy one to upgrade from this because it's too small of a jump. What do I care of ps3 lol? Not the person to convince of that. I would only buy a nvidia if they outperformed ati at d3d games anyway. I have no plans to play any of the games that will include ps3. BF2 is the only game I'm even considering to buy at this point.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 06-02-2005, 08:55 PM   #57 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,286
Default

dude nvidia does pwn at d3d. get a grip, your card is crap w/out ps3.0 for the future.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 06-02-2005, 11:11 PM   #58 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

pwn yes, pwn ati no, at least from the benchmarks I have seen
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 06-02-2005, 11:39 PM   #59 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,363
Default

dale, you sure those weren't benchmarks in your dreams?
__________________

Quote:
Ricer: from the latin word Ricarius meaning to suck at everything you attempt.
desiboi is offline  
Old 06-03-2005, 12:51 AM   #60 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

This thread has had some really good points made..but it has gotten off track. So I will now close it.
__________________

beedubaya is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.