Athlon XP problem with new comp - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-14-2002, 08:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 8
Send a message via AIM to rudalis
Default Athlon XP problem with new comp

i just built a new computer.
my system has an athlon XP 2200+, a soyo dragon ultra platinum edition motherboard, an nvidia geforce 4 ti 4600, and a gig of 266Mhz ddrram running on XP professional
i just got a replacement processor for my old one, which was broken. when the FSB is set to 200Mhz, the computer runs fine and recognizes the processor as a 1500+. however when it is set to 266Mhz, it is recognized as 2200+, however windows XP bluescreens upon startup and when booting into the installation. interestingly, switching the voltage of the cpu changes how far the system gets before failing.

thanks for any help
__________________

rudalis is offline  
Old 10-14-2002, 11:02 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 91
Send a message via AIM to SePhErUm Send a message via Yahoo to SePhErUm
Default

reinstall windows xp ..
__________________

__________________
----------------------------------------
Brandon Cook
http://www.anarchy-industries.com
Pentium II 333MHz
96 MB Ram
Geforce 4 MX 440
2 SCSI 4GB Hdds\'
anything else?
SePhErUm is offline  
Old 10-15-2002, 10:59 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 90
Default

Check Soyo's website for a Bios update. Could be that the mobo can't support that proc. I don't think it's anything with XP, try going to accesories->system tools->system information and see what it shows for your proc, if you can get XP up.
ikellen is offline  
Old 10-15-2002, 06:24 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 8
Send a message via AIM to rudalis
Default

i can't reinstall XP because it bluescreens when booting into the intsall screen.

i have soyo's newest bios, and yes my processor is supported.

its not something nearly as obvious as reinstalling xp or having a supported product, im not that stupid.
rudalis is offline  
Old 10-15-2002, 06:55 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Martin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: California
Posts: 1,422
Default

Please take it easy dude, you asked for help.

Most motherboards by themselves will not support the 'semi-new' 2200+ Thoroughbred, but with the aide of a BIOS flash, all is usually well.
__________________
Martin's Page of Stuff

I judge you when you use poor grammar.
Martin is offline  
Old 10-15-2002, 08:27 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 90
Default

Try a BIOS flash, and if that doesn't work, I would think that maybe u have a fried component or something, seems like u've tried everything else. Was there a warranty on your Mobo and/or Proc?
ikellen is offline  
Old 10-15-2002, 09:46 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 8
Send a message via AIM to rudalis
Default

ummm... yes i have flashed my bios and it is supports the athlon XP 2200+, no i don't have a fried component, it works fine running at 200Mhz FSB

Thanks for help
__________________

rudalis is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.