Athlon XP or Athlon 64 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-03-2004, 03:19 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default Athlon XP or Athlon 64

i'm thinkin of a building a mid/high end gaming system for my girlfreind. She *wants* it to be around ~500 but that can be fixed. So what do you think? Athlon XP 3200+(2.2Ghz) 400mhz FSB or Athlon 64 3000+(2.0Ghz)

i was thinking of sticking with the socket A because socket 754's dead already and doesn't support dual channel memory. I figure if she wants a AMD 64 then i might as well get the 3500+(socket 939)

any suggestions?
__________________

__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Old 07-03-2004, 03:31 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

754 doesn't support Dual Channel? Maybe some, but not all.

My opinion, Athlon-64 3000+.
__________________

WQ87 is offline  
Old 07-03-2004, 03:35 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 346
Send a message via Yahoo to rakesh_1024
Default

Well my opinion-Wait for the newer technologies like DDR2, PCI-Express to come out.
__________________
www.tech-station.net

P4 1.6GHZ Willamette core 400MHZ FSB 256KB L2 cache
Intel 845WN Mobo
256mb SD-RAM
Nvidia Riva Tnt2 M64 G-card
40GB Seagate 5400rpm HDD
300Watt PSU
Intex Cabinet
15 LG Studioworks563N
Creative Inspire2400 2.1 speakers
16x DVD ROM
52x Samsung CD Burner
rakesh_1024 is offline  
Old 07-03-2004, 03:42 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default

Quote:
Originally posted by WQ87
754 doesn't support Dual Channel? Maybe some, but not all.

My opinion, Athlon-64 3000+.
none of the 754 support dual channel

the 939 and 940 both do
__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Old 07-03-2004, 05:53 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Quote:
Originally posted by slvrstang
none of the 754 support dual channel

the 939 and 940 both do
http://www.tigerdirect.com/applicati...101&CatId=1178

Why does this mobo has Dual Channel Support?
WQ87 is offline  
Old 07-03-2004, 05:59 PM   #6 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

754 is incapable of supporting DUAL channel RAM. What ever was written in that URL is bull ****. The only AMD64 to support it is the FX series, which is Socket 939.
ag3 is offline  
Old 07-03-2004, 07:18 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 183
Default

damn your girlfriend is getting a hell of a system lol
__________________
intel pentium 4 2.8C with HT 800mhz fsb 512k cache s.478 northwood core
1 gig pc3200 DDR400 dual channel
gigabyte P4 titan GT PRO 865G chipset; GA-8IG1000pro
7200rpm 8mb buffer 40gigWD ATA100
52x DVD rom
40x CD burner
WIN XP pro
wireless logitec mouse
soundblaster
DUAL monitor setup: 17 in proview crt, and 15 in IBM crt
priamry mon-gainword geforce FX 5600 ultra 256mb core-378 mem-560
2nd monitor: ATI 128 rage pro 16mb
neon light side fan, exaust fan,thermal cpu fan, and 2 more
430 watt pwer pack
-=B$=- is offline  
Old 07-03-2004, 07:28 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Quote:
Originally posted by agex000
754 is incapable of supporting DUAL channel RAM. What ever was written in that URL is bull ****. The only AMD64 to support it is the FX series, which is Socket 939.
I got off my lazy *** and did some research. You were right. How sad. I'm glad i didn't buy it. I guess my mobo and it's nForce 2 chipset ain't that bad at all.
WQ87 is offline  
Old 07-03-2004, 07:40 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 149
Default

Quote:
Originally posted by rakesh_1024
Well my opinion-Wait for the newer technologies like DDR2, PCI-Express to come out.
I know boards for Athlon 64 with PCI express are coming out. Although, since DDR2 has such high latency which doesn't work as well with Hyprtransport as DDR which has lower latency. I think AMD will stick with DDR and will revise their next memory controller to recognize DDR 500. Only if DDR2 can get low latency will AMD use DDR2, that or scrap the Hypertransport bus.
Northbridge is offline  
Old 07-03-2004, 08:27 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 754
Send a message via AIM to slvrstang
Default

none of this really has to do with my question

socket A, 754, or 939?

i have everything else all picked out
__________________

__________________

Q6600 G0 @ 3.80ghz
MCR-320-->Dtek Fuzion V2-->Dtek Fuzion GFX2-->Swiftech MCP-655-->
Asus P5K deluxe
4x1gb Crucial Ballistix @ 846mhz 5-5-5-15
8800GT
3x 250gb HDDs
Hiper 580w
Coolermaster 690 w/ water cooling mods
3dmark06 - 15,602
SuperPi 1M - 12.421s
slvrstang is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.