Asus AMD Turion 64 pictured - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-13-2005, 08:16 PM   #1 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Thumbs up Asus AMD Turion 64 pictured

Posted on theinquirer.net.

Quote:
...a notebook, the A6000K, using the AMD Ivanoe 25W 1MB L2 Turion processor.
http://www.theinquirer.net/?article=21805
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-13-2005, 08:24 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Sweet
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 03-13-2005, 08:37 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

http://www.de.tomshardware.com/busin...2005_1-27.html

We need a translator

http://www.tomshardware.fr/dernierenews.php?debut=10

I can try to translate French
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-13-2005, 08:40 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default

...I can do english to english.
Is turion 64 bit?
__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-13-2005, 08:40 PM   #5 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default

DJ-CHRIS,

Here's a link to the translation of your first link. It's in German. I used Google's translation tool.

http://tinyurl.com/5w3h2
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-13-2005, 08:45 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

http://translate.google.com/translat...n%26safe%3Doff
__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Old 03-13-2005, 08:45 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

For the french:

Cebit 2005: Dual? portable turion

A certain number of partners? teamed up? with AMD to create the Turion (i belive they are talking about the notebook, not just the processor) (partners are MSI, ASUS, Averatec wtf? and Packard Bell)



The Asus A6000K uses the 25watt version of the AMD Turion. It is based on the SIS (SIS756) chipset


Acer proposes the Aspire? 5020 to be based on the ATI mobility Express 200 chipset , 512 meg of DDR333 memory, an 80 gig disc? (harddrive) and the ATI X700 GO graphics chipset (128meg). The portable is 15.4" and emports a 802.11b\g wireless module.
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-13-2005, 08:49 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Damn google translater is getting good

Here's a pic of the chip
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-13-2005, 09:29 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 876
Default

thats pretty cool, good find
phosho510 is offline  
Old 03-14-2005, 01:54 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jul 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,909
Default

yes AMD Turion is 64-BIT also, its low powered versions are 2Watt less than centrino, also they are supporting SSE3, which Centrino doesnt by limited currently to SSE2.

is this AMD's time?
__________________

__________________
Intel Core2Quad 2.66Ghz 12MB L2-Cache
4096MB DDR Kingston Hyper-X
GigaByte GA-P35-DS3R
XFX 9600GT AlphaDog
Seagate 2 X 320GB SATA2
LG L246WH Flatron 24"
Sony DVD-RW
Blind_Arrow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.