Any suggestions? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2003, 09:21 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,179
Send a message via AIM to Emily
Default Any suggestions?

I've been looking for a new PC for a while now and I was wondering if anyone has any suggestions for what sort of specs I need for what I'm going to use it for. (I'm kind of clueless when it comes to hardware.) I'm not into gaming or digital media, but I like to have Photoshop, Paintshop Pro, Corel Draw, an FTP program, a few IEs, and Visual Basic open pretty much all the time. And I'd like DVD-RW and CD-RW drives too.

I was looking at a Compaq Presario today that has 512 mb ram, DVD-RW, CD-RW, Windows XP home, 120 gb hard drive, and a Pentium 4 2.4 ghz processor for $900. Good deal?

Thanks for your help!

Emily is offline  
Old 07-08-2003, 09:23 PM   #2 (permalink)
Veteran Techist Member
Slam'n Systems's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: Albany, NY
Posts: 828

i think 900 for that is a pretty good deal!

3DMark FireStrike Ultra: 4,266
3DMark FireStrike: 12,043

  • Intel Core i7 920 Overclocked 3.2Ghz - Megahalem Cooler
  • eVGA E758-A1 X58 Intel LGA 1366 Motherboard
  • Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 RAM
  • MSI Armor OC 8GB GeForce GTX 1070
  • eVGA 650W G2 Modular Power Supply
  • Thermaltake Armor+ Full Tower Case
  • Samsung 850 EVO 500GB SSD
  • Corsair Force LE 250GB SSD
  • OCZ Vertex 30GB SSD
Slam'n Systems is offline  
Old 07-08-2003, 11:49 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Feb 2003
Posts: 1,015

yeah emily,..thats good compared to the gateway that you were considering...
devlish96 is offline  
Old 07-09-2003, 11:08 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2003
Posts: 8

i would definitly recommend getting a AMD over a Pentium no matter what you decide to get, Faster and cheaper, what else could you want?
Xavior is offline  
Old 07-09-2003, 12:39 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2003
Posts: 9

Emily I also think you should get an AMD. I had an 800 MHZ thunderbird AMD and recently had it upgraded to a Pentium 4 2 GHZ processor and I found my AMD way faster in photoshop and other graphic programs.
vic is offline  
Old 07-09-2003, 01:08 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Apr 2003
Posts: 604

Yeah I would also recommend any AMD processor over an Intel one, but I think that for 900 dollars, thats a good system for your money and I believe that you will be able to run photoshop just fine on that system.
Search TF <b>before</b> posting!<form action=\"\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
randy is offline  
Old 07-09-2003, 01:35 PM   #7 (permalink)
True Techie
Join Date: May 2003
Posts: 153

Emily, buy it and rip out the processor + mobo and sell em on eBAY, then buy an amd mobo $80 and a good processor (dead cheap like a 2400+ is $90) and you got a sweet sweet mahcine
darthparth is offline  
Old 07-09-2003, 01:55 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
dethangel's Avatar
Join Date: Apr 2003
Posts: 934
Default it would be nice

if she could do that but, she cant as she is looking at a compaq, and sadly compaqs have everything built onto the mobo, and more than likely she would have to replace her nic, video card, usb ports, and soud card, which wouldnt be cheap, and i personally prefer intel over athlon any day, just wait till the 800mhz fsb chips become more widely available (dual channel 400mhz ddr *drool drool*)
dethangel is offline  
Old 07-09-2003, 01:59 PM   #9 (permalink)
True Techie
Join Date: May 2003
Posts: 153

oh ****, i forgot that man, dell has the same things, you cant remove the mobo cause its soddered in....... never mind then. And for the 800mhz fsb, thats still not much improvment over games (compared P4 with AMD Barton 3000+) and the hyperthread only works for apps not games . but shes not into gaming so Penitums may be best, but thats still a low clock speed
darthparth is offline  
Old 07-20-2003, 01:04 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

That should be a fine setup but might not be upgradable like video card or many pci slots. intragrated graphics sucks.

sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.