Another freezing PC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2004, 03:36 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Question Another freezing PC

My PC keeps freezing at random times. I'm out of clues at the moment. Here's the story: About 2 months ago I bought a new PC-case (Coolermaster stacker) put in my gear and all was running perfectly for a week, then the PC suddenly frooze while I was working on it. No blue screen, sound looping, display froozen, nothing else works except pressing the reset or the power button. After that the intervals got shorter and even booting up got problematic. Pressing the reset button didn't work either anymore. When starting up the HD's spinned up, the fans started and that was it, nothing else. One day, after I couldn't get it started at all, I took the whole PC apart and reassambled it. After a few misfires at start up it ran with only a few time freezing, until about a week ago, when the same problems accured again. Today, after installing a cross-flow fan, I had to reboot 6 times already, reset button still works though.
Anyone got a clue of what is happening?

This is the set-up:
Asus Mobo with AMD64 3200+ (CPU fitted with standard heatsink and fan)
Powerplant of 350Watt
2*corsair 512MB DDR
Asus V9900 (or something)
3 HD's 1*80+ 2*250SATA
Burner+DVD
SB audigy2 platinum pro
5 case fans + 1 cross-flow
__________________

silversurfer is offline  
Old 08-14-2004, 03:51 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 115
Send a message via AIM to Toshiro Send a message via Yahoo to Toshiro
Default

I don't know hardly anything about power usage, but you do have a lot of drives.... could that be a problem? A friend of mine had a brown out because he had too many hard drives pulling power and I think he had a 350w PSU

5 drives (3 HDDs + 1 burner + DVD) + 5 or 6 fans (which aren't much I know).

Just wondering if that could be a problem...?
__________________

__________________
Make: eMachines
OS: WinXP Pro
Mobo: Gigabyte 8VM533M-RZ
CPU: 2.2GHz Intel Celeron
Vid: Gigabyte NVidia MX 4000 (128 MB DDR, TV out)
Sound: onboard
RAM: 512MB DDR
HD: 40GB (1:3 partitioned), 34GB
Drives: DVD R/RW and 16x DVD-ROM
Browser: FireFox
ISP: AT&T/SBC Yahoo! DSL
Toshiro is offline  
Old 08-14-2004, 03:51 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default

Graphics card is an Asus V9950 with 128MB
silversurfer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.