annoying problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-21-2004, 03:36 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default annoying problem

I have a dell laptop that has worked fine for about a year and a half now and all of the sudden it shuts itself off for no reason. I have made no hardware changes and ive tried to reinstall windows to see if that helped but i couldnt even make it through the installation without the laptop shutting off. please give me a hand here idont know if its maybe the battery or hard drive or anything else im very stuck here. I would appreciate any help at all.
__________________

__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Old 04-21-2004, 03:46 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

maybe it is welchia worm or something like that
if you don't have vital data then format it and reinstall it
__________________

rookie1010 is offline  
Old 04-21-2004, 03:50 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default

ive tried it wont do it. ive either gotten close to or completely through formatting my hard drive but it shuts down even while trying to reinstall windows. i know the os is no longer on my hard drive cause i think its formatted the whole thing so i dont think its a virus, but i guess im not sure. regardless i have to fix whatever problem it is before i install windows because right now it wont make it through without shutting down.
__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Old 04-21-2004, 05:04 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

does it shutdown gracefully, or is it an abrupt shutdown

maybe it is getting overheated for some reason. i remmeber playing a game on a carpetted floor, the computer used to shutdown, perhaps if you keep your computer cool by using a table fan or an ac or something.
rookie1010 is offline  
Old 04-21-2004, 06:51 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default

just shuts down pretty quick. if its a heat issue though i dont know what to do its not hot where the laptop is at and i cant just add fans to it. plus it was working fine before with no heat problems and there havent been any changes made to it.
__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Old 04-21-2004, 07:02 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

place it next to an ac if possible, and see if it stays on for longer. IMO that would indicate some thing heat related.

maybe there is some clue in the BIOS, temperature setting alarm or auto shutdown if temp reaches X degrees centigrade
rookie1010 is offline  
Old 04-21-2004, 09:24 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 284
Default

i havent seen any kind of heat settings in my bios. my desktop pc has these settings but the laptop seems to be missing them. it has nothing to tell me what temp it was running at or to say turn off at a certain temp either.
__________________
2.8 p4 @ 3.15 900fsb, 4 sticks corsair xms cas latency 2-3-3-6 256mb each, leadtek 6800 gt 256mb @ultra speeds, gigabyte ga8ik1100 mobo, nec 3500a 16x dual layer dvd burner, tdk 48x cd burner, wd 74gb raptor hd, windows xp pro sp2, dell 2005fpw 20 inch widescreen lcd monitor
jblaze725 is offline  
Old 04-22-2004, 05:25 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

sorry dude
i ran out of ideas. have you tried calling up dell or looking on their website
rookie1010 is offline  
Old 04-22-2004, 07:01 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default

sounds heat related or possibly a PS . Is it hard to get apart and dust out ? Look it over check the battery .
__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 04-22-2004, 09:33 AM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,069
Default

what is PS?
__________________

rookie1010 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.