Amd Sempron vs Athlon XP - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-20-2008, 01:47 PM   #11 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,306
Default Re: Amd Sempron vs Athlon XP

I agree. When you are ready to upgrade, let us know and we'll help you squeeze all you can from your budget.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-20-2008, 02:09 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kingman,Az
Posts: 108
Thumbs up Re: Amd Sempron vs Athlon XP

:d:d:d:d:d
__________________

KingmanRoss is offline  
Old 09-23-2008, 08:10 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kingman,Az
Posts: 108
Default Re: Amd Sempron vs Athlon XP

Last post was supposed to be 4 smilies.Ok,I ran the atitool,but really not sure what I did.Was I supposed to click on the find max buttons?It messed up a bit so had to re-set to default(was really hard to see my desktop tho,lol).am running average temp of 65-70 degrees on processor and normal on a few websites it is normal at 90 so guess i am ok,so far.It is a little faster than my other one and a bit better on a couple maps but not as good as I want.
KingmanRoss is offline  
Old 09-23-2008, 08:53 AM   #14 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,306
Default Re: Amd Sempron vs Athlon XP

Here's the wiki for ATITool: techPowerUp! Wiki :: atitool:start

The best thing about ATITool is the ability to control the speed of the fan on your card.
techPowerUp! Wiki :: atitool:fan_control

And, of course, overclocking your card.
techPowerUp! Wiki :: atitool: overclocking
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-23-2008, 09:52 AM   #15 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kingman,Az
Posts: 108
Default Re: Amd Sempron vs Athlon XP

I have version 0.26 but it has no fan setting.Should I get the earlier version?
KingmanRoss is offline  
Old 09-23-2008, 11:07 AM   #16 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,306
Default Re: Amd Sempron vs Athlon XP

You access the Fan page by clicking the Settings button in the lower right cormer of the main window.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-23-2008, 11:31 AM   #17 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kingman,Az
Posts: 108
Unhappy Re: Amd Sempron vs Athlon XP

These are the choices>>
overclocking
artifact scanning
gamma control
startup
3D-detection
driver tweaks
misc
even after checking the box for remembering settings(ie fan) if I go back into it it Still does not have fan speed and the box is not checked.It is the same with the .26 version of this tool.
KingmanRoss is offline  
Old 09-23-2008, 12:41 PM   #18 (permalink)
Grandfather of Techist

¯\_(ツ)_/¯
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,306
Default Re: Amd Sempron vs Athlon XP

Your card may not have a fan, or it may not be controllable, then. You could always replace the fan with a new old that would cool it better. A new cooler/fan would be dirt cheap... the shipping would be as much as the cooler.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-23-2008, 01:24 PM   #19 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kingman,Az
Posts: 108
Talking Re: Amd Sempron vs Athlon XP

Oh,ok.It is the card fan.Nope,it does not have a fan but I had an old card that did.Ok,all is ok now.Thanks Trotter.I should have realized that one.cpu temp is running 65-7- depending on the weather but i have a BIG floor fan,main proc. fan,another proc. fan under heat sink aimed at processor n another small fan in my case.Think thats enuff,lol.?Really appreciate your help/info.Thanks again.Ross
KingmanRoss is offline  
Old 10-24-2008, 09:28 AM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Sep 2008
Location: Kingman,Az
Posts: 108
Question Re: Amd Sempron vs Athlon XP

Trotter,anyone,I have a borrowed Viper and has a Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz,can this be overclocked,if so how to/best performance info greatly appreciated.thanks.FYI>My PC took a major dive ,MB has no power except for a split second n then nothing unless I clear cmos n put back on other pins n then same thing so am borrowing this Viper.
__________________

KingmanRoss is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel vs. AMD Athlon wootwoot System Upgrades 11 08-14-2008 01:52 PM
AMD Athlon ann john System Upgrades 0 08-01-2008 05:04 AM
Good motherboard combo for AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane amsoil System Upgrades 2 02-26-2008 11:41 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
overclock 3300+ AMD athlon 64 D-Rocks Overclocking and Modding 3 09-30-2007 11:03 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.