AMD Processor vs Intel Processor - Page 7 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-11-2004, 07:38 PM   #61 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default

I've read a ton of these AMD vs. Intel threads. Somehow I've reached my conclusion though.

It's generally accepted that: AMD is better in games, and Intel is better in transcoding, recoding, decoding, apps, etc.

Well ya know, whether my computer takes 20 or 30 minutes to render a video file, I'm not going to sit in front of it the whole time. However, I will sit in front of it the whole time I'm gaming. You will actually SEE the performance strong points in AMD. Whereas with Intel, what are you going to be doing while that file prepares? Out at a movie? A party? Banging the GF?

If I were to get a new desktop PC today, I'd get an AMD.
__________________

__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 12-11-2004, 09:41 PM   #62 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default

RIGHT ON!!!!!!
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-11-2004, 11:36 PM   #63 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by grego
I've read a ton of these AMD vs. Intel threads. Somehow I've reached my conclusion though.

It's generally accepted that: AMD is better in games, and Intel is better in transcoding, recoding, decoding, apps, etc.

Well ya know, whether my computer takes 20 or 30 minutes to render a video file, I'm not going to sit in front of it the whole time. However, I will sit in front of it the whole time I'm gaming. You will actually SEE the performance strong points in AMD. Whereas with Intel, what are you going to be doing while that file prepares? Out at a movie? A party? Banging the GF?

If I were to get a new desktop PC today, I'd get an AMD.
not everyone uses there computer for gaming though...i know i don't. if you were actually working (as in real work) than i'd go with the Intel...i watch my super_pi benching, and alot of other things that aren't game realted load and all that crap. it's only a matter of seconds most of the time, i can be that patient.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-12-2004, 12:54 AM   #64 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default

Quote:
Originally posted by 4W4K3
not everyone uses there computer for gaming though...i know i don't. if you were actually working (as in real work) than i'd go with the Intel...i watch my super_pi benching, and alot of other things that aren't game realted load and all that crap. it's only a matter of seconds most of the time, i can be that patient.
I'd agree. If you use your PC mainly for work, I'd go Intel. That's if its HONESTLY for work, where efficiency = money, praise, etc. Not like, "yea once in a while I use it for work stuff." I just think for a lot of power-users (like most of us on this forum), yet not necessarily work users, AMD will produce the more noticable results.
__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 12-12-2004, 01:08 AM   #65 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default

Its fact no. amd=gaming intel=MP
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-12-2004, 10:48 PM   #66 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 451
Default

If a P4 system has a PCI Express video card, will it be better for gaming than an AMD with an AGP card?
persianxballer is offline  
Old 12-12-2004, 10:53 PM   #67 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default

Quote:
Originally posted by persianxballer
If a P4 system has a PCI Express video card, will it be better for gaming than an AMD with an AGP card?
Um. That's a really odd question, there are so many variables.

But as of 12/12/2004, your basic answer is no. AGP=PCI Express as far as performance right now, so it can't really make a p4 machine faster at gaming than an amd.
__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 12-12-2004, 11:19 PM   #68 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,315
Default

yea cause nothing utilizes the 16x pci express yet so its basically the same except ur wasting more money.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-12-2004, 11:22 PM   #69 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 462
Send a message via AIM to grego
Default

Quote:
Originally posted by P.P. Mguire
yea cause nothing utilizes the 16x pci express yet so its basically the same except ur wasting more money.
Actually it's more like you're investing your money.

But anyway, let's not let this get too far off topic....
__________________
Yes, but no sprinkles. For every sprinkle i find, i shall KILL you.
grego is offline  
Old 12-12-2004, 11:56 PM   #70 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

SLI is the way to go for maximum performance IMO. Any card you get (that supports SLI) will be outdone by same card in an SLI setup of course there not out yet i believe....so start saving
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.