AMD Processor vs Intel Processor - Page 29 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-24-2005, 03:08 AM   #281 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 151
Default

I would say AMD are ahead in the PC enthusiast sector mainly because of what you said about pricing/performance but also because AMD are renowned to better for gaming which is what alot of the the enthusiast build their systems for.

On the other hand I beleive Intel still have a slight margin over AMD in the pre-built market due to the fact that people who buy pre-built PC's aren't always PC literate, are not given an option and don't know anything but Intel due to their relentless advetising.

The thing tha bugs me about Intel is the fact that on every advert they have that annoying Intel sound clip and "Intel Inside" clip playing. Makes me what to smash the TV.
__________________

__________________
Be not afraid of growing slowly, be afraid only of standing still - Knowledge will get you somewhere, stupidity will get you nowhere
Catbert is offline  
Old 02-24-2005, 05:05 AM   #282 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

you know, I would not miss a performance drop in multimedia apps as much as in gaming
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 02-24-2005, 01:37 PM   #283 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 12
Default

I have a question about AMD processors. Can they run all the same programs that a pentium can?
adambomb is offline  
Old 02-24-2005, 02:15 PM   #284 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,147
Default

Yes they can, adambomb. It just seems that Pentium handles graphic imaging and photographic images better
__________________
Snake-Eyes is offline  
Old 02-24-2005, 02:16 PM   #285 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by adambomb
I have a question about AMD processors. Can they run all the same programs that a pentium can?
yah...unless it is specifically designed for Intel CPU identification or something.

I have a program called CPU Identifier, and it ONLY works on AMD CPU's.

But by "program" you probably mean all games, browsers, applications, stuff like that. The answer is yes...they both should be 100% compatible. If there IS a problem...it is usually with the software you are trying to run...and not the CPU be it AMD or Intel.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 02-24-2005, 11:49 PM   #286 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

why is everyone always saying that intel is so much more expensive? i paid only $150 for my cpu...
jnev_89 is offline  
Old 02-25-2005, 02:43 AM   #287 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 151
Default

Quote:
Originally posted by jnev_89
why is everyone always saying that intel is so much more expensive? i paid only $150 for my cpu...
In general they tend to be more expensive. This may not always be the case, but there is a strong trend to back it up.
__________________
Be not afraid of growing slowly, be afraid only of standing still - Knowledge will get you somewhere, stupidity will get you nowhere
Catbert is offline  
Old 02-25-2005, 08:10 AM   #288 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

what Intel CPU did you get for $150? Cuz for like $90 (Mobile XP chip) you can get an AMD that performs just as well stock and overclocked. That's the difference.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 02-25-2005, 09:39 AM   #289 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 531
Send a message via AIM to jnev_89
Default

i have a 2.8ghz prescott. the axp chip you're talking about maybe would have been as good at gaming (doubt it), but probably not even close in apps like photoshop or eac/lame, etc.
jnev_89 is offline  
Old 02-25-2005, 12:20 PM   #290 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by jnev_89
i have a 2.8ghz prescott. the axp chip you're talking about maybe would have been as good at gaming (doubt it), but probably not even close in apps like photoshop or eac/lame, etc.
lol...you are in for a surprise then buddy. my little XP chip overclocked (to 2.6GHz) will beat a 3.4GHz P4...the 2.8GHz isn't hard to beat unless you start overclocking it...it overclocks pretty high.
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.