AMD Processor vs Intel Processor - Page 16 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-03-2005, 11:30 AM   #151 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

hey guyz, I never heard any1 ov3rclocking a Pentium. Any luck? SOunds phony!!
__________________

__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 01-03-2005, 01:44 PM   #152 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default

Hey guys where exactly would i find this mod? THose MP processors are a Byatch to find and if i could mod my dads instead than he would be happy and prolly buy me something HAHAA
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 01-03-2005, 04:22 PM   #153 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

http://www.livepublishing.co.uk/pcex...page_316.shtml

remember, only thouroughbred, and some bartons can be used, its all explained there. If you want more infomation type in "Athlon Mp Mod" or something like it at google. Also, the conductive fluid i used which is great is here :

http://www1.jaycar.com.au/productVie...Max=&SUBCATID=
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-03-2005, 08:41 PM   #154 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 833
Default

thing is... everyone says AMD for Gaming, Intel for Apps.... I switched from Intel to AMD about 5 years ago and havent looked back since, I do a lot of programming (web based Html, css (use notepad (no real processing power needed) and Visual Studio .Net) and I also do a hell of a lot of Graphics work using Photoshop CS and PSP 9.0 (all of this using an AMD Athlon XP1900+) without any problems... I have now just purchased an Athlon 64, compatible mobo and gfx card... I do not have to have the best system avail... so have gone for a 3200+ 64 and a 6600GT gfx card... and considering the only thing my current system has a problem with is games, I know I will be fine with my new set up... the fact that people say Intel are better at apps is irrelevant... as they run on even old systems (like mine)... so IMO go for a cheaper AMD system and you shall no probs with games or apps!!!
__________________
hygor is offline  
Old 01-03-2005, 09:20 PM   #155 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

you cannot say that "Intel CPU's overclock better" or that "AMD CPU's overclock better"
Intel and AMD have made many different CPU's, some overclock well and some don't. it depends on the CPU itself, not the name of the manufacturer
__________________
Apokalipse is offline  
Old 01-03-2005, 09:24 PM   #156 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default

its like i said earlyer. Its just really personal preference. GO w/ what name appeals to you and buy it, its as simple as that!
BTW i need to do it to a 2500+ barton. Will it work on that? i already printed out that site earlyer today. And where can i get that stuff you got here in the us?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 01-04-2005, 11:24 PM   #157 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,286
Default

Quote:
Originally posted by hygor
thing is... everyone says AMD for Gaming, Intel for Apps.... I switched from Intel to AMD about 5 years ago and havent looked back since, I do a lot of programming (web based Html, css (use notepad (no real processing power needed) and Visual Studio .Net) and I also do a hell of a lot of Graphics work using Photoshop CS and PSP 9.0 (all of this using an AMD Athlon XP1900+) without any problems... I have now just purchased an Athlon 64, compatible mobo and gfx card... I do not have to have the best system avail... so have gone for a 3200+ 64 and a 6600GT gfx card... and considering the only thing my current system has a problem with is games, I know I will be fine with my new set up... the fact that people say Intel are better at apps is irrelevant... as they run on even old systems (like mine)... so IMO go for a cheaper AMD system and you shall no probs with games or apps!!!
I agree 100%!!!! I do a h*!! a lot of 3D work in MAYA and a h*!! a lot of photo editing in photoshop cs, i can stitch like 10 5-MP images, hey that is like 50 megapixels. I had no problems with either 2d or 3d, and dude, I have a 9600SE and you can't say that does the trick cuz it doesn't. When you say intel is better for APPS, that is 100% opinion and unfortunatelly you are wrong. Plus, what is the difference when the processor processes games or apps. It is still numbers and that is all, so for the CPU is the same thing. SO GET AN AMD DANG IT!!!!!!
__________________
Samsung QX410 notebook <-- lol, I'm always on the go these days :(
pc_boy is offline  
Old 01-04-2005, 11:33 PM   #158 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by pc_boy
I agree 100%!!!! I do a h*!! a lot of 3D work in MAYA and a h*!! a lot of photo editing in photoshop cs, i can stitch like 10 5-MP images, hey that is like 50 megapixels. I had no problems with either 2d or 3d, and dude, I have a 9600SE and you can't say that does the trick cuz it doesn't. When you say intel is better for APPS, that is 100% opinion and unfortunatelly you are wrong. Plus, what is the difference when the processor processes games or apps. It is still numbers and that is all, so for the CPU is the same thing. SO GET AN AMD DANG IT!!!!!!
It's not quite that simple. Run a simple Sandra Multi-Media Benchmark and you will see the "same" rated Intel chip will beat your AMD chip point wise (even overclocked your AMD has alot of catching up to do.)

What you are saying is in "real world" applications your AMD runs fast enough for you and gets the job done, and that's all you want, I agree 100%. No Intel system is going to give me "better" performance for what i need, because my AMD does all i want and more. But if you raise your epxectations alot, or become a benchmark enthuisiast, Intel is really the only way to go when using multi-media apps.

Same thing but backwards for gaming, You will see that the "same" rated AMD chip does better in gaming apps than it's Intel chip competition. Overclocking will easily match the 2, but if you are on Intel and only worried about "real world" performance and not points in a benchmark, then your Intel will run just fine.

People are just too picky...you cant say one is really better than the other (with "matched" processors) without being completely biased.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-05-2005, 01:09 PM   #159 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 204
Default

My pc froze when I finished typing this the first time so here it goes again! I used to have a P4 2.8GHz 800fsb with a D865PERL mobo and it kicks my athlon 2500+'s butt! I sold my p4 and bought the athlon cause I thought the 2.8GHz was overkill and used the extra money to buy a new case and better peripherals. My new system is much quiter and much easier to work with also! It just doesn't have the power my 2.8 did particularly when working with files and multitasking. Games are the most important to me and I was very glad to find there wasn't much of a difference in performance during gameplay. Im pretty happy with my athlon xp barton and hope to overclock it to atleast 3200+ speeds! I still miss my P4 though I'm tellin ya buy an athlon instead and double up on memory!

I just bought this off of eBay!

Radeon 9800pro 128mb/256bit (r360 core?) = $175.00

and

ABIT NF7-S v2.0 with all accessories = $64.00
__________________
ACE’s System
Athlon 64 3000+ Venice @ 2.25GHz
EpoX 9NPA+ Ultra
2x512mb Patriot XBLK
256mb BFG 7600GT
Samsung 200GB 8mb
500W Apevia (Aspire) PSU
Samsung CD-RW
Logitech Z-3 2.1
IBM 17”
Windows 2000 PRO

3DMARK05 - 6***
Ace No-Money is offline  
Old 01-05-2005, 07:23 PM   #160 (permalink)
mlr
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 326
Default

lol i wonder if the people who make the amd and pentium chips argue like this i can just imagine them phoning each other up saying our chips are better than yours and vice versa lmao
__________________

__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4800
at 2.76 ghz
dfi lanparty expert
PCI-E *Extreme Edition* GF7800GT *524 Core 1250Ghz Crucial Ballistix 2 x 1 Gig DDR 500 PC4000
20\" DELL Ultrasharp 2005FPW Midnight Grey Widescreen LCD Monitor
wdc wd5000 akas-aatmao ata
wd 2500jb external
pioneer dvr 108
lg gdr8161b dvd rom

\"640K ought to be enough for anybody.\" - Bill Gates, 1981[/size]
mlr is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.