amd phenom II x3's 45nm chips @ the egg - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-16-2009, 07:47 PM   #21 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: amd phenom II x3's 45nm chips @ the egg

Quote:
Originally Posted by aaronkupen View Post
Any chance this would run on a 690G chipset -- socket AM2?
yes, but idk if u will get a BIOS update to recognize the AM3 CPU. The functions and features will still work but just wont recognize.
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 02-16-2009, 07:49 PM   #22 (permalink)
Monster Techie
 
aaronkupen's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,848
Send a message via AIM to aaronkupen Send a message via Yahoo to aaronkupen
Default Re: amd phenom II x3's 45nm chips @ the egg

Okay, but a BIOS update would work? Cause I'm considering getting a low end triple core phenom for my server.
__________________

__________________
Desktop - Antec Sonata III
Intel Core i3 540
4 GB DDR3-1600 memory
ATI Radeon HD 5670
Windows Vista Business x64
aaronkupen is offline  
Old 02-16-2009, 07:55 PM   #23 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: amd phenom II x3's 45nm chips @ the egg

Quote:
Originally Posted by aaronkupen View Post
Any chance this would run on a 690G chipset -- socket AM2?
About a 75% of it working out... got the model name and whatnot?
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 02-16-2009, 07:57 PM   #24 (permalink)
Monster Techie
 
aaronkupen's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,848
Send a message via AIM to aaronkupen Send a message via Yahoo to aaronkupen
Default Re: amd phenom II x3's 45nm chips @ the egg

Newegg.com - ASUS M2A-VM AM2 AMD 690G Micro ATX AMD Motherboard - AMD Motherboards

There you go my good sir.
__________________
Desktop - Antec Sonata III
Intel Core i3 540
4 GB DDR3-1600 memory
ATI Radeon HD 5670
Windows Vista Business x64
aaronkupen is offline  
Old 02-16-2009, 07:57 PM   #25 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: amd phenom II x3's 45nm chips @ the egg

Quote:
Originally Posted by aaronkupen View Post
Okay, but a BIOS update would work? Cause I'm considering getting a low end triple core phenom for my server.
will work, 100% im sure. Ur computer will read the processor however as "AMD Processor model unknown".

my AMD Phenom II 940 does on my MSI K9A2 Platnium v1, a BIOS update is still on the way. Trust me, that x3 will work.

here is how it works with AMD:

AM2/AM2+ processors does not work on AM3 socket mobos.

AM3 does work on AM2/AM2+ socket mobos.

because AM3 processors have both AM2/AM2+ and AM3 memory controllers and same amount of pins (940). AM2/AM2+ processors cannot work on AM3 socket mobos because they do not have AM3 memory controllers, just AM2/AM2+.
__________________

__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
*** Official Phenom 2 Review Thread *** gurusan New Technology and Products 40 01-13-2009 03:26 AM
AMD to make "significant corporate announcement" tomorrow, possibly breaking up Wildside Polls 8 10-11-2008 07:59 PM
AMD Phenom 9600 for only $150 at the egg. dario03 Buy/Sell/Trade and Hot Deals 0 03-29-2008 02:52 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.