AMD or Intel for internet surfing? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2005, 12:28 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 25
Default AMD or Intel for internet surfing?

It's probably been asked but I havent found any solid results with a search so, Which would be the fastest for the lowest price? I have a celeron now so I am looking for something faster.

nmt6789 is offline  
Old 08-08-2005, 12:30 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010

Well if you are just surfing the internet, then keep what you have got. There is no point in getting anything better. I still have a P3 450mhz that works perfectly well for internet, the fan is a bit load, but it still runs web pages fine.

Otherwise get the cheapest, you won't notice a difference between a FX55 and a Celeron 2ghz.


Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 08-08-2005, 12:40 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 587
Send a message via AIM to Sport1031

Speaking of a 2.0 GHz Celeron, I am selliing one in the Buy/Sell section. Check it out:
Sport1031 is offline  
Old 08-08-2005, 12:53 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
Chankama's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Canada
Posts: 1,523

For surfing it doesn't matter. Anything above and including a PIII should be more than enough. My PIII is more than enough for just surfing.
Chankama is offline  
Old 08-08-2005, 12:53 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3

I can surf the web jsut fine on my mom's 300MHz PDA lmao.

Your Celeron is fine for web surfing, no need to upgrade. Find something a buit more intense and then someone can recommend what to upgrade to.
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
4W4K3 is offline  
Old 08-08-2005, 12:56 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
majistic's Avatar
Join Date: May 2004
Posts: 1,434

For surfing for the most part anything will do.
majistic is offline  
Old 08-08-2005, 04:27 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi

My P3 800 mhz tears up the internet. You can find these old machines... anywhere. If all you're doing is e-mail and web surfing, and a little AIM, then there is no need for upgrades. I guess you have the first generation of celerons?


<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb

Great FORD TRUCK resource:
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 08-08-2005, 04:37 PM   #8 (permalink)
Field Engineer
SHAWN's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN

My work PC of 2x PIII700mhz and 830mb of RAM ownz joo all
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 08-08-2005, 05:30 PM   #9 (permalink)
Master Techie
RicoDirenzo's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 2,102

Not an issue. Surfs up.......hang ten dude!!!!
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 08-08-2005, 06:02 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Jul 2005
Posts: 80

AMD is generally cheaper and would be for your purposes. However, a processor cannot make the internet faster or slower. that depends on your connection speed. Newegg has a cool speed upgrade search tool check that out to upgrade ur speed.

Intel Pentium 4 2.8 ghz
Gigabyte: GH-PCU21-VG 3D Cooler Pro
1024 mb OCZ Ultra High Performance Ram (Dual Channel)
PNY nVIdia GeForce 5200 128 mb
60 gb hd
17\" Hyundai lcd
Wireless G Networking Interface
Unusable 100 gigs of scsi hds in an inclosure

result: one kickass pc
<a href=\";id=124815&amp;t=64\"><img border=\"0\" alt=\"Get Firefox!\" title=\"Get Firefox!\" src=\"\"/></a>
crazyb8ss is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.