AMD FX-60 to arrive in January - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-16-2005, 09:35 AM   #1 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default AMD FX-60 to arrive in January

Quote:
THE AMD FX-60 is due out in the second week of January.

Preliminary reports are that it will be a decent overclocker, early samples went to almost 3GHz on air, with little or no tweaking. If you couple it with the new NVidia 7800/512 cards, you will be easily able to break the 15K barrier in 3DMark05.

It won't be a cheap rig, but it is something a lightly trained monkey can shatter records with.

You have to love progress.
http://www.theinquirer.net/?article=27718
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 11-16-2005, 10:21 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

I want one already.....
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 11-16-2005, 11:04 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,479
Default

is this one core or dual core processor??
maroon1 is offline  
Old 11-16-2005, 11:43 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Dual core... It would be the same as a Dual Core Opteron if it is overclocked.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 11-16-2005, 12:26 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 4,010
Default

What is the stock clock speed? I was thinking sn't 3ghz going to be the stock speed...

Wasn't it meant to come out on M2?
__________________

Cisco CCNA, Comptia A+, 1/3 through CCNP
Trifid is offline  
Old 11-16-2005, 12:40 PM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,301
Default

Quote:
the inquirer reports that the FX-60 is a 2.6ghz dual core chip with 1mb cache and seeing how it's an fx series chip it will have unlocked multipliers for all of you overclocker's.
http://forums.anandtech.com/messagev...readid=1734159


Quote:
The FX-60 double core, by no means the M2 connection, still is DDR, 939 platforms!

Quote:
Simply tests CPU MARK 99: 362 minute
Above pics and quotes from:
http://translate.google.com/translat...language_tools
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 11-16-2005, 03:27 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Let's have some fun here:

I bet the cost of the FX60 at release will be $1399.00

Anyone else have any guesses?
HAVOC is offline  
Old 11-16-2005, 04:49 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

This will be no different from any other FX processor, ridiculously overpriced for minimal performance increases over other processors priced hundreds of dollars left...unlocked multiplier isn't worth $1000

Quote:
If you couple it with the new NVidia 7800/512 cards, you will be easily able to break the 15K barrier in 3DMark05.
I love how they overexegerate so much...3Dmark05 is dependant on GPU power and you won't see more than a few hundred points difference between a 3000+ and an FX-57...furthermore, 3Dmark05 is single threaded therefore the FX-57 will perform faster than FX-60 considering that core is clocked higher than either of these cores
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.