AMD Athlon 3000+ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-17-2005, 11:59 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default AMD Athlon 3000+

Well. U know that post i made about me getting a new computer. Well. The plan kinda backfired as i found many mistakes i made,(like over paying 125 Can for the card ). So , i scrapped it. I so far only bought the 1gb Corsair value select so far. Might be another week or so before i finally complete the computer (assuming i instal all the part correctly without destroying the hardware).

Anyways. My question is referring to the 3000+. AS u know, I decided to go with the 3000+ because i understood that the differenc between this and the 3200+ is only 200mhz, and the price is $90.00 Can. more. So, now i wanna know, I can get a regular s939 3000+, or i can get the "Venice" one, for aroun 13.00 Can. more. Suggestions? Is it worth 13.00 more?
__________________

__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-17-2005, 01:03 PM   #2 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default

$13 to upgrade to a Venice? Definately worth it.
__________________

__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 07-17-2005, 01:26 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 83
Default

get winchester coman lol
diesel2005 is offline  
Old 07-17-2005, 01:32 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

What is the difference between the two? What benefits can i get by getting the Venice that i cannot with the standard?
__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-17-2005, 01:45 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

S-s-s-search, I've already written something on core differences.

http://www.techist.com/showthread.php?threadid=59883

As I've said for now the third time I believe you aren't buying in the right places. mocc has the 3000+ Venice for $203, with the 3200+ costing only 60 bucks more.

http://www.mocc.ca/catalog/index.php?cPath=18
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 07-17-2005, 01:55 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

If i choose to buy the venice it it only 200.
__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-17-2005, 01:58 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 303
Default

Oki. I see. Basically it is over clocking compatible. But, if i over clock, will that basically shorten the life of the CPU?
__________________
Sig reinstated. SigSanta
Arumuni is offline  
Old 07-17-2005, 02:03 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 83
Default

yes of course it will get proper cooling as if u dont u can end up in a whole heap of mess like burned out cpu, faulty mobo which the waranty wont cover etc. VENICE and san dieago are best for oc, but i got winchester as i not botherd about oc well im not now.
diesel2005 is offline  
Old 07-17-2005, 02:28 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
Oki. I see. Basically it is over clocking compatible. But, if i over clock, will that basically shorten the life of the CPU?
Yes it will, but a CPU has a lifespan of a couple million hours, overclocking might slice off a couple thousand from that
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 07-17-2005, 02:29 PM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
majistic's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,434
Default

Get the Venice...man will be worth it...OC's nice... get LN2 on there, i've seen them get up around 3GHz.
__________________

__________________
majistic is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.