Alarming Temp on Speedfan - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2005, 09:01 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default Alarming Temp on Speedfan

I just downloaded speedfan, and some of my temps are ridiculously high. Some of the temperature descriptors are weird and I cant figure them out. someone help me figure what they are?

Temp1: 25c
Temp2: 40c
Temp3: 56c
Temp: 52
Local Temp: 41c
Remote Temp: 67c (?!?!?!?!!!!!!!!!!!!)
HDD0: 25c
HDD1: 34c
Temp1: 31c

As you can see, most of them are good. But 56, 52 and 67?! There are some fires nest to those ones as well. I'm watching TV, so my video card is under some load. Another one is my CPU. Maybe my CPU is 67. I have to go buy some cooling options for my computer, even what I have now dosent do tooo god of a job, as you can tell.

Someone help me out with this one: I have the ThermalTak Aquarius II Water cooling kit. Who knows what the OD is of the hosing? ID, if available as well? I cannot find it anywhere, and I lsot the book. I should buy a better water block, and add a second radiator.

Him is offline  
Old 05-13-2005, 06:40 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Mar 2005
Posts: 183

If you open speed fan and press F1 to get the help screen up, under contents click on First Look. It will run you through the procedure to set the program up as it only recognizes your motherboard and chipsets.


AMD Athlon64 3500+ @ 2.2ghz
GIGABYTE K8V Ultra-pro
1gig generic ram (2x512mb)
XFX Geforce 6600 GT 128mb
80gig segate serial ATA HDD
LG Lightscribe DVD burner
drworm2005 is offline  
Old 05-13-2005, 07:52 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him

Thats hella crappy. I found that under the config, but my MoBo wasnt listed. Strange, I know it is crappy and all, but ECS was listed. And Jetway and ECS are the same. Sucks. Anyone else know a program to accurately convey my temps wiht my MoBo? I have a Jetway 875PMAX.
Him is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.