Aiw 9700pro Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-10-2003, 11:09 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 6
Default Aiw 9700pro Problems

Just got the AIW 9700 pro video card and I am having major problems with it. Running XP with AMD 2000, 120gb hd 1g of ram. Most of the components on the install cd wont install properly and dont work. The games wont run correctly either they have lines all over the graphics and blocks in other games making them unplayable. Ive upgraded the via chipset before installation like they said and ive downloaded the lastest windows xp drivers from ATI's website to run with it. Anyone else have problems with this card.

Ive included a screenshot from empire earth to show u the problem
Attached Images
File Type: gif avg6_error_message (wince).gif (33.4 KB, 9 views)
__________________

SfcSteal is offline  
Old 05-10-2003, 11:38 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 338
Default

What version of directX are you using?
__________________

Seloce is offline  
Old 05-10-2003, 11:58 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 6
Default

sorry forgot to mention 9.0 for direct x
SfcSteal is offline  
Old 05-10-2003, 12:55 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 338
Default

oh, wait a sec...you installed the catalyst drivers off the cd? that could be the problem. download the latest from the ATI site.
Seloce is offline  
Old 05-10-2003, 01:51 PM   #5 (permalink)
ADZ
Master Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 2,231
Send a message via Yahoo to ADZ
Default

Make sure, like seloce said, that you get the drivers from the ATI site. Also make sure that the Card is seated in its place properly and also, if it has a fam, make sure it is spinning. This could be the cause...

PS: Is Empire Earth any good? (This isnt tech support related, but I have been waiting for an excuse to buy it)
ADZ is offline  
Old 05-10-2003, 02:53 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 604
Default

yeah it just sounds like you need some drivers and you will be good to go.
__________________
Search TF <b>before</b> posting!<form action=\"http://www.srsyo.org/tfsearch.php\" method=\"get\">
<input type=\"text\" name=\"search\"> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Search!\"></form>
randy is offline  
Old 05-10-2003, 03:09 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: May 2003
Posts: 6
Default

empire earth is great never the same game twice with so many variables.

i did install the drivers from the ati website like i mentioned in my first post but i tried to uninstall the cd drivers and i think there is a conflict. How can i do a clean uninstall and clean install and i will check the slot to make sure card is in right.
__________________

SfcSteal is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.