AGP Video Card on PCI bus?!?!?!?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-13-2004, 01:12 PM   #1 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default AGP Video Card on PCI bus?!?!?!?!

Here's the deal. I recently acquired an Nvidia GeFroce FX5200 128 mb VC, but, to my dismay, it was fried when I put it into my computer. Damn. I noticed it was fried cuz of the severe lack in performance of my computer, and a few other numerous things. One of the big ones was that it said it was on the PCI bus. Told me immediately, so I pulled it and put my old one back in (MSI GeForce MX440 64mb). But now, after installing the new drivers downloaded from nvidia.com, it still says the old card is on PCI bus. I know there is nothign wrong with this card, and I know the other one was fried cuz of the way I transported it and people had handeled it. SO my wuestion is this; Why is my video card on PCI buz when it is suppose to be on AGP?! Listed below are my computer specs. I have fully updated Windows as well.
__________________

Him is offline  
Old 06-13-2004, 01:15 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 517
Send a message via AIM to YourPrinter
Default

motherboard?
__________________

__________________
YourPrinter is offline  
Old 06-13-2004, 02:54 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 9
Default

do you have onboard graphics as well? I dont think a computer would tell you a vpu is on a pci slot if it was not. Agp is brown (somtimes diff colors) and pci is white. Also do you have the pci,agp,ide lock on your mobo?
puterdad is offline  
Old 06-13-2004, 09:54 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 826
Default

Your graphic card is AGP8x/4x or PCI ?
__________________
http://blog.diyersitzone.net/

AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI K9Neo-F
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
LG 4163B DVDRW
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 06-14-2004, 08:58 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 340
Default

I'm not sure you can physically force an AGP card into a PCI slot and vica versa.
__________________
I wish I had a computer but I am broke!!!
AndrewtheGreat is offline  
Old 06-15-2004, 06:51 PM   #6 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I do know about stuff, and it is an AGP. I dont know whether it is 4 or 8x though. I didnt try to put it into the PCI slot, I'm not a mo. I also dont know what kind of motherboard I have neither. If you read my other Topic posted about me Video Card, they are terribly too close to not be related problems.
__________________

Him is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.