AGP issues on Asus mobo - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Monitors, Printers and Peripherals
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 10-27-2003, 12:29 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 127
Default AGP issues on Asus mobo

I tried to install a new AGP device (ATI-Radeon 9600 Pro) on my Asus A7N266 mobo. I changed the setting in BIOS from onboard vga to agp video card (it has an intergrated geforce video card). Rebooted, but I get the same blue-screen every time. By starting in safe mode the blue-screen appears after loading mup.sys.

The error that the blue-screen gives is 0x00000074 - supposedly something to do with RAM, but since the computer still works fine without the new AGP card, this is unlikely.

I've tried:

Updating bios to 1.04 (latest version)
Booting from CD (Microsoft Windows XP Pro)
Fresh installation of OS (after formatting HD)
Updated the drivers for my nVidia chipset. (to the latest from nVidias home-page)
Just about every possible setting in the bios.
Ripped out all other PCI cards, and disabled all ports in bios
Tried another AGP card (nVidia Geforce FX 5600)

I've checked my power-supply, it provides 350W, which should be sufficient.

None of this has helped. Please help - I'm running out of ideas.

Best regards

Carl Eriksson

fiezk is offline  
Old 10-28-2003, 09:51 AM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 127

If anyone's interested I have now solved this problem.

Changing motherboards to Asus A7N266-VM didn't help, but exchanging the RAM did

This even though the cumputer ran smoothly with the old RAM and the old graphics card... A bit strange if you ask me, but after 5 days of trying to get it to work, I really don't care

fiezk is offline  
Old 10-28-2003, 02:36 PM   #3 (permalink)
True Techie
Join Date: Sep 2003
Posts: 125
Send a message via AIM to psychobrigade00 Send a message via Yahoo to psychobrigade00

yeah Nforce boards are VERY VERY picky about ram. I had a problem with the ram i used on my A7N8X but by switching to some high quality corsair ram it works like a dream
Knight of the Roses
Asus A7N8X Deluxe
Athlon 2600+ Thoroughbred
Corsair TWINX512-2700LL
GeForce 4 ti 4200 128mb
Maxtor 40gb 7200rpm
plextor 48x24x48
psychobrigade00 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.